Mersin'de olası deprem için "afet konteyneri" hazırlandı

Mersin

Mersin'de olası deprem için "afet konteyneri" hazırlandı

MERSİN (AA) - Mersin'de Mezitli Belediyesince, olası deprem için ilk yardım ve arama kurtarma malzemelerinin bulunduğu "afet konteyneri" hazırlandı.

Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yazılı açıklamasında, vatandaşların depreme hazırlıklı olabilmesi için çalışma yürüttüklerini belirtti.

Farkındalık oluşturmak amacıyla 1000'i aşkın acil yardım ve ihtiyaç malzemesinin yer aldığı konteyneri Zabıta Müdürlüğü binasının yanına yerleştirdiklerini aktaran Tarhan, konteynerde deprem sonrası için arama ve kurtarma malzemelerinin de bulunduğunu ifade etti.

Konteynerde olası bir depremde kullanılmak üzere ilk yardım çantası, sedye, gaz maskesi ve filtresi, çadır, uyku tulumu, battaniye gibi temel ihtiyaç malzemelerinin yanı sıra arama ve kurtarma çalışmalarına yönelik telsiz, megafon, radyo, el projektörü, el feneri, seyyar aydınlatma takımı, sürgülü merdiven, kırıcı delici matkap, kablo makarası, emniyet bel kemeri, yangın söndürme cihazı, yangın battaniyesi, çekiç, balyoz, kürek, kazma, jeneratör ve testere gibi çeşitli aletler bulunuyor.



Bölgeden 28.04.2021 17:07:06 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da uyuşturucu operasyonlarında 2 zanlı yakalandı

2

Isparta'da firari hükümlü yakalandı

3

Dünya Etnospor Birliği Başkanı Bilal Erdoğan, Kahramanmaraş'ta STK temsilcileri ve gençlerle buluştu

4

Alanyaspor, Fatih Karagümrük maçı hazırlıklarına başladı

5

Basketbol: FIBA Kadınlar Avrupa Kupası

6

Hatay'da tırla çarpışması sonucu ikiye ayrılan otomobilin sürücüsü yaralandı

7

KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Mersin'de temaslarda bulundu

8

Alanya'da huzurevinde yaşayan kişi bedenini kadavra olarak bağışladı

9

Antalya'da "Sanal Bahis ve Kumarın Görünmeyen Yüzü" konferansı düzenlendi

10

Burdur'daki Gölhisar Gölü'nde su seviyesinin azalmasına karşı alınabilecek önlemler toplantıda görüşüldü