MERSIN (AA) - Mersin'in Mezitli ilçesinde, oyun oynadiklari parktaki çöpleri toplayan çocuklara hediye verildi.
Mezitli Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, 6 yasindaki Ömer ile 9 yasindaki Kanar Demeriyeh, oyun oynamak için ailesiyle Viransehir Mahallesi'ndeki Zehra Gürol Engelsiz Parki'na geldi.
Parktaki çöpleri fark eden çocuklar, ellerine poset alarak atiklari temizledi. Demeriyeh kardeslerin temizlik anlarini cep telefonuyla kayda alan bir vatandas, görüntüleri sosyal medyada paylasti.
Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan, görüntülerini izledigi çocuklari makaminda agirladi ve kendilerine kitap ve boyama defteri hediye etti.
Açiklamada görüslerine yer verilen Tarhan, iki sevimli çocugun örnek davranis sergiledigini belirterek, "Parki temizleyen çocuklarin bölge halki tarafindan çekilmis görüntülerini izledim. Ders niteligindeki görüntülerde, kendileri küçük ama yüregi büyük çocuklarimiz oyun alanlarinin etrafini temizliyor. Bu güzel ve örnek davranislari için çocuklarimizi kutluyorum." ifadesini kullandi.