Mersin’de Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Yönetimi Toplantısı yapıldı

Mersin’de Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Yönetimi Toplantısı yapıldı

Mersin’de Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Yönetimi Toplantısı yapıldı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 3 aylık meteorolojik kuraklık haritasında Mersin’in çok şiddetli ve olağan üstü kurak bir döneme giren iller arasında yer aldığının açıklanması üzerine, sürecin önemine dikkat çekmek, gerekli çalışmaların yapılması ve tedbirlerin alınmasını amacıyla 2023 Yılı Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Yönetimi Toplantısı gerçekleştirildi.
Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantı öncesi konuşan Vali Pehlivan, suyun bütün canlıların hayatını devam ettirebilmesi bakımından yaşamsal bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. İklim değişikliğinin en önemli etkilerinden olan kuraklığın ve yeraltı sularının tükenmeye başlamasının hayatı olumsuz etkilediğini belirten Pehlivan, yağışların, kaydedilen uzun yıllar ortalamasının önemli ölçüde altına düşmesi sonucu arazi ve su kaynaklarının olumsuz etkilenmesi, toprakta bitkinin ihtiyacını karşılayacak miktarda suyun bulunmaması ve hidrolojik dengede bozulmalara neden olan tarımsal kuraklığa dikkat çekti. Pehlivan, meteorolojik kuraklık ve hidrolojik kuraklık nedeniyle azalan yer üstü ve yeraltı su kaynaklarının korunması ve tasarruflu kullanılmasının ileride yaşanabilecek daha büyük sorunların önüne geçilebilmesi açısından büyük önem arz ettiğini vurguladı.
İl Kriz Merkezi Yönetimi Toplantısında, ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin, Mersin’in yıllık ve aylık yağış durumu, barajlarımızın doluluk oranı, su kaynakları ve tasarruflu su kullanımı, içilebilir su kaynaklarımız ve su tasarrufu, tarımsal kuraklık hakkında bilgi verilmesi ve tedbir önerileri hakkında sunumlar yapılması, koordinasyonu gerektiren hususların değerlendirilmesi ve soruların cevaplandırılmasının ardından uygulanacak tedbirlere ilişkin kararlar alındı.


Güncel 15.03.2023 11:04:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da otoyol gişelerinde direğe çarpan tırda yangın çıktı

2

Hatay'da 24 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan firari hükümlü yakalandı

3

Antalya'da kamyonetle çarpışan elektrikli bisiklet sürücüsü öldü

4

ALKÜ'de 40-60 yaşlarındaki bireyler üniversite deneyimi yaşadı

5

Toprakkale’de kadınlar eva çiçek kursuyla meslek ediniyor

6

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Hatay'da konuştu:

7

Burdur İl Emniyet Müdürü Kurt, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

8

Hatay'da zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı

9

Alanyaspor, Eyüpspor maçına hazır

10

Kahramanmaraş’ta kaçakçılık operasyonunda 2 şüpheli yakalandı