Mersin'deki karantina yurtları 2 binden fazla Türk vatandaşına "ev" oldu

Mersin

Mersin'deki karantina yurtları 2 binden fazla Türk vatandaşına "ev" oldu

MERSIN (AA) - MUSTAFA ÜNAL UYSAL - Mersin'deki karantina yurtlari yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda yurt disindan getirilen 2 binin üzerindeki Türk vatandasina ev sahipligi yapiyor.

Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in talimati, Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay'in koordinasyonu ve ilgili bakanliklarin ortak çalismasiyla baslatilan tahliye operasyonu kapsaminda, yurda getirilen vatandaslar Mersin'de de konuk ediliyor.

Türk vatandaslar, Kovid-19 önlemleri kapsaminda 14 günlük izolasyon sürecini de kentteki Gençlik ve Spor Bakanligina bagli 9 yurttan 5'inde geçiriyor.

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC), Suudi Arabistan ve Almanya'dan kente getirilen 2 binden fazla Türk vatandasinin, bu yurtlarda tüm temel ihtiyaçlari karsilaniyor, saglik kontrolleri yapiliyor.

Yurtlarda kalan vatandaslardan karantina sürecini tamamlayan 1276 kisi ailelerine kavusma mutlulugu yasarken, tahliyelerin devam ettigi "dev operasyon" kapsaminda yeni misafirler de kente gelmeye devam ediyor.

- Yurtlarda mutlu anlar da yasaniyor

Mersin'deki yurtlarda karantina sürecini tamamlamaya çalisan ailelerin, mutlu anlarina da ortak olunuyor.

KKTC'den 24 Mart'ta getirilen ve Mersin Kiz Yurdu'nda izolasyona alinan Sevda Gül, dogumunun yaklasmasi üzerine Mersin Sehir Hastanesi'ne sevk edildi.

Karantina sürecinde sevindirici haberi alan Sevda Gül, hastanede Azra bebegi dünyaya getirdi.

- "En iyi hizmetleri sunuyoruz"

Gençlik ve Spor Il Müdürü Oguz Kaymaz, AA muhabirine yaptigi açiklamada, farkli ülkelerden getirilen Türk vatandaslarinin kentteki yurtlarda konakladigini söyledi.

Bu yurtlarda devletin tüm imkanlarinin seferber edildigini vurgulayan Kaymaz, söyle konustu:

"Karantina yurtlarimizda kalan vatandaslarimiz için 14 gün boyunca her türlü imkanimizi, devletimizin bütün gücünü kullanarak, herhangi sikinti yasamadan onlari misafir ediyoruz. Mersin'deki yurtlar en çok misafir agirlayan iller arasinda bulunuyor. Bu süreçte 2 binin üzerinde misafirimiz oldu. Devletimizin ve milletimizin bize verdigi görevi layikiyla yerine getirmeye çalisiyoruz. Yurtlarda karantina sürelerini dolduran vatandaslarimizi da yine devletimizin imkanlariyla herhangi bir ücret alinmadan evlerine kadar götürüyoruz."

Kaymaz, karantina sürelerini dolduran vatandaslarin güzel temennilerle yurttan ayrildigini belirterek, "En iyi hizmetleri sunuyoruz. Vatandaslarimiz da güzel duygu ve düsüncelerini bize iletiyor. Bunlar bizi mutlu ediyor. Biz en iyi sartlarda misafirlerimizi agirlamaya devam edecegiz." diye konustu.

Kovid-19'la mücadelede en önde savasan saglik çalisanlarini da unutmadiklarini ifade eden Kaymaz, "Kentte bulunan 3 yurdumuzu da saglikçilarimizin hizmetine sunduk. Yine onlara da en iyi hizmetleri sunuyoruz. Onlar bizim için degerli." dedi.



Yurt Dünya 2.05.2020 11:34:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da kamyonun çarptığı motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

2

Belediye Hizmetleri Projesi'nin toplam büyüklüğü 368 milyon avroya ulaştı

3

Kahramanmaraş'ta iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

5

Prof. Dr. Sözbilir Antalya'daki depremleri değerlendirdi:

6

Futbol: Trendyol 1. Lig

7

Kozan ilçesinde jandarma ekipleri öğrencilerle bir araya geldi

8

Deri sektörü paydaşları, Antalya'da bir araya geldi

9

Alanya'da yağış hayatı olumsuz etkiledi

10

Emisyonsuz araçlar için şarj istasyonları da yenilenebilir enerjiye yöneliyor