MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM ÇALIŞTAYI BAŞLADI

MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM ÇALIŞTAYI BAŞLADI

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan Mesleki Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında, Mesleki Teknik Eğitim Çalıştayı başladı.
Osmaniye Öğretmenevi'nde gerçekleşen çalıştayın açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak ve Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Devrim Murat Aksoy'da katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, buradaki konuşmasında, "Ekonomik ve sosyal kalkınmanın mihenk taşlarından birisi Mesleki ve Teknik Eğitimdir.Ülkemizin rekabet gücüne güç katacak,nitelikli insan kaynağını güçlendirecek ve sanayi ile eğitim buluşmasını sağlayacak bu çalıştaydan verimli bir sonuç çıkacağına inancım tamdır. Burada 91 katılımcı ile bugün Mesleki ve Teknik Eğitim Çalıştayını başlatmış bulunuyoruz.Emeği geçen katılımcılara,İlimizin kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine,özel sektör, sanayi ve işveren temsilcilerimize teşekkür ediyorum."dedi.
Çalıştayda, Türk sanayisinin rekabet edebilirliği, yüksek katma değer ürünlerinin üretilmesi, mesleki eğitimin iyileştirilmesi ile okulların fiziki durumu, okul sanayi işbirliği, okul eğitimi ve programları, öğretmen yetiştirme ve öğrenci durumları ele alındı. Program, Osmaniye Valiliği Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonu'nda Çalıştay Sonuç Bildirisinin sunumu ile sona erecek.

Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Osmaniye 22.01.2020 14:37:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de 54 kişi tutuklandı

2

Osmaniye Eczacı Odası, kentteki çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenledi

3

Atalan Şelalesi Harika

4

Başkan Uyutmaz'a Ziyaret

5

Öğrencilerden Albak'a Ziyaret

6

Kadirli Belediyesi Kent Lokantası Temelini Attı

7

Osmaniye'de 9 düzensiz göçmen yakalandı

8

Osmaniye'de tekvando şöleni düzenlendi

9

Osmaniye Belediyesi'nde üst düzey atama

10

Osmaniye'de etkinlik alanına inmek isteyen yamaç paraşütçüsü ağaca takıldı