Mezitli Belediyesi personeline şeker ve kanser taraması

Mezitli Belediyesi personeline şeker ve kanser taraması

Mezitli Belediyesi personeline şeker ve kanser taraması

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile belediye çalışanlarına şeker ve kanser taraması gerçekleştirildi.
Mezitli Belediyesi ana hizmet binası girişinde, belediye personeline sağlık görevlileri tarafından şeker ve kanser taraması gerçekleştirilirken, daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için bilgilendirmeler yapıldı. Ölçümlerin sonucunda sorun tespit edilen çalışanlara ilgili aile hekimlerine ve sağlık kuruluşlarına gitmeleri konusunda uyarılarda bulunuldu.
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da standın açıldığı yere giderek şeker ve kanser taraması yaptırdı. Özellikle pandemi sürecinde sağlığın ve sağlık hizmetlerinin daha fazla önem kazandığını söyleyen Tarhan, çalışanlarının sağlığını ve huzurlu çalışmalarını ön planda tuttuklarını belirtti. Önceki yıllarda da çeşitli kurum ve kuruluşlarla benzer sağlık taramaları gerçekleştirdiklerini dile getiren Tarhan, “Mezitli Belediyesi olarak hangi yaşta olursa olsun gerek çalışanlarımızın gerekse tüm vatandaşlarımızın aktif ve kaliteli şekilde yaş alması için tüm önlemleri alıyor, bu alandaki hizmetlerimizi geliştiriyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde ara ara belediye personelimiz ve vatandaşlarımıza farklı konularda sağlık taraması gerçekleştirdik. Özellikle hastalıkların erken teşhisi ve tedavisini sağlamak amacıyla şeker ve kanser taraması yaptık. Sağlık kuruluşlarında kısa sürede yapacakları ölçümlerle erken teşhis yapılmasının muhtemel sağlık sorunlarının çözümü açısından büyük öneme sahip olduğunu anlatmaya çalıştık” dedi.


Güncel 26.07.2022 14:18:21 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da "İskenderun Gastronomi ve Yeni Yıl Şenliği" başladı

2

Adana'da trafik denetimi yapıldı

3

AFAD Başkanı Pehlivan, Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulundu

4

Osmaniye Asri Mezarlık’ta Korkunç İnfaz: 2 Ölü

5

KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mersin ve Adana'da temaslarda bulundu

6

Osmaniye'de bebek emekleme yarışması düzenlendi

7

Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır'dan CHP'den istifasına ilişkin açıklama:

8

Adana'da kayıp olarak aranan zihinsel engelli kişi dere kıyısında ölü bulundu

9

Hatay'da tamirhanedeki otobüste çıkan yangın söndürüldü

10

Samandağ'da motosikletin yayaya çarptığı kazada 2 kişi yaralandı