MHP’li Karakaya: “Atatürk hayatta olsaydı tek bulunacağı parti MHP olurdu”

MHP’li Karakaya: “Atatürk hayatta olsaydı tek bulunacağı parti MHP olurdu”

MHP’li Karakaya: “Atatürk hayatta olsaydı tek bulunacağı parti MHP olurdu”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, “Atatürk hayatta olsaydı ve bir partide bulunmak isteseydi, tek bulunacağı parti MHP olurdu” diye konuştu.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çankaya İlçesi Anlatma ve Aydınlatma Toplantısı düzenlendi. ATO Congresium’da gerçekleştirilen programa MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, Türk Hukuk Enstitüsü Başkanı Cemil Yavuz Aksu, MHP Çankaya İlçe Başkanı Serkan Damar ve çok sayıda partisi üyesi ile davetli katıldı.

“CHP bugünkü siyasal sistem anlayışıyla bir siyasi parti değildi”
Karakaya, CHP’nin Atatürk’ün adını kullandığını ve bunu istismar ettiğini belirterek, “CHP’yi Atatürk kurdu evet. Kurulduğundaki adı Halk Fırkası sonra Cumhuriyet eklendi. Biz bunu kabul ediyoruz ama sahtekarlıklarına karşıyız. CHP kurulduğunda Türkiye’de tek parti vardı. Hatta CHP il başkanlıkları valiliklerle birleştirildi ve devlet organizasyonu olan bir partiydi. CHP bugünkü siyasal sistem anlayışıyla bir siyasi parti değildi. 1945 yılından sonra 1946 yılında çok partili sisteme geçişle bir değişiklik yapıldı. Bu değişiklik yapıldığında Atatürk hayatta değildi. CHP Atatürk’ün partisiydi diyerek istismar ediliyor” dedi.

“Atatürk hayatta olsaydı tek bulunacağı parti MHP olurdu”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk hayatta olsaydı bulunacağı partinin MHP olacağını ileri süren Karakaya, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk hayatta olsaydı ve bir partide bulunma ihtiyacı duysaydı, tek gideceği ve bulunacağı parti MHP olurdu. Bundan zerre şüphemiz yok" ifadelerine yer verdi.


Güncel 13.03.2022 17:02:26 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

ALKÜ'den Akseki MYO'ya Togg desteği

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

4

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

5

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

6

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

9

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu