Mil-Diyanet Sen üyeleri, imamın yaşamını yitirdiği saldırıyı kınadı

Mil-Diyanet Sen üyeleri, imamın yaşamını yitirdiği saldırıyı kınadı

Mil-Diyanet Sen üyeleri, imamın yaşamını yitirdiği saldırıyı kınadı

HATAY - Manevi, İlkeli, Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet Sen) üyesi bir grup, Hatay'ın İskenderun ilçesinde sabah namazı için görevli olduğu camiye gittiği sırada komşusu tarafından pompalı tüfekle öldürülen Hasan İnci'ye yapılan saldırıyı kınadı.

Mil Diyanet-Sen İskenderun İlçe Başkanı Fatin Cambaz ve beraberindekiler, Şehit Pamir Caddesi'nde bir araya geldi.

Cambaz, burada yaptığı açıklamada, din görevlilerine yapılan saldırıların endişe verici boyutlara ulaştığını söyledi.

Saldırıları kınayan Cambaz, öldürülen Hasan İnci'nin adının görevli olduğu camiye ve Kur'an kursuna verilmesini talep etti.

Konuşmaların ardından öldürülen imam için dualar okundu.

Hasan İnci, 26 Nisan'da sabah namazı için görevli olduğu Denizciler Mahallesi'nde bulunan Çamlık Camisine gittiği sırada komşusu tarafından gerçekleştirilen pompalı tüfekle saldırı sonucu hayatını kaybetmiş, cinayet zanlısı komşu M.A.Ö. de tutuklanmıştı.



Yurt Dünya 2.05.2024 18:52:26 0

İlginizi Çekebilir

1

DenizBank ve ENBD'den Eren Holding'e 400 milyon dolarlık finansman

2

Mersin'de tekeri kopan tır nedeniyle yol ulaşıma kapandı

3

Antalya'da muz bahçelerinde yangın çıktı

4

Antalya'da "Doğadan Estetiğe: Müdahalesiz Mozaik" söyleşisi düzenlendi

5

Adana'da IPARD III Programı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi

6

Osmaniye'de "En İyi Narkotik Polisi: Anne" projesi kapsamında konferans düzenlendi

7

Hatay'da ""En İyi Narkotik Polisi: Anne" projesi tanıtıldı

8

Adana'da "Geleceğin Liderleri Akademisi" eğitimi başladı

9

Antalya'da "9. Akdeniz Bilişim Zirvesi" düzenlendi

10

Akbank gönüllülük projeleriyle gençleri ve çalışanları buluşturuyor