Milli Eğitim Bakanı Özer: “Son 20 yılda bu ülkedeki eğitimde devrimsel dönüşümler yaşandı”

Milli Eğitim Bakanı Özer: “Son 20 yılda bu ülkedeki eğitimde devrimsel dönüşümler yaşandı”

Milli Eğitim Bakanı Özer: “Son 20 yılda bu ülkedeki eğitimde devrimsel dönüşümler yaşandı”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Son 20 yıl, bu ülkedeki eğitimde devrimsel dönüşümler yaşandı. Bu ülkenin evlatlarının, siz değerli ailelerin yavrularının eğitimin tüm kademelerine ücretsiz bir şekilde erişebilmesi için Çorum, Amasya, Cizre, Silopi diye hiçbir bölge ayrımı yapılmadan devasa yatırımlar yapıldı” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Çorum’da gerçekleşen toplu açılış töreninde konuştu. Vatandaşlara seslenen Bakan Özer, son 20 yılda Türkiye’deki eğitim sisteminde devrimsel dönüşümler yaşandığını belirterek, “Son 20 yıl, bu ülkedeki eğitimde devrimsel dönüşümler yaşandı. Bu ülkenin evlatlarının, siz değerli ailelerin yavrularının eğitim tüm kademelerine ücretsiz bir şekilde erişebilmesi için Çorum, Amasya, Cizre, Silopi diye hiçbir bölge ayrımı yapılmadan devasa yatırımlar yapıldı. 2000’li yıllarda 300 bin seviyesinde olan derslik sayısı bugün 857 bine ulaştı. Bugün eğitim sistemimizde 18,9 milyon yavrumuz ücretsiz olarak yararlanmakta. Aynı zamanda 1.2 milyon öğretmenimiz eğitim sisteminde yer almaktadır. Şu anda eğitim sisteminde yer alan öğretmenlerimizin yüzde 75’i son 19 yılda atandı. Sadece bunlar yapılmadı. Başörtülü kızlarımız, yavrularımız, kadınlarımız eğitime erişemiyordu. Başörtüsü yasağı bu dönemde kaldırıldı. O dönem, başörtüsü, bugün kadına şiddetten konuşanlar o gün kadına şiddetten konuşmuyordu. Başörtülü kadınlarımız yurtdışına eğitime gittiği zaman bugün beyin göçü hakkında konuşanlar o gün beyin göçü hakkında konuşmuyorlardı. Çocuklarımızın eğitime erişimleri hiç kimsenin umurunda değildi. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin himayesinde Türkiye’nin her noktasına eğitim kuruluşları kavuşturuldu. Bugün de Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bu eğitim kuruluşlarının açılışını yapacağız” diye konuştu.


Güncel 13.08.2022 18:52:27 0

İlginizi Çekebilir

1

Oto yıkamada şaşırtan görüntü; otomobil yerine kendini yıkattı

2

Osmaniye merkezli DEAŞ operasyonu: 3 tutuklama

3

Adana'da ortaokul öğrencilerinden Türk bayraklı koreografi

4

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde arılarını kaybeden arıcı, devlet desteğiyle üretimini sürdürdü

5

Burdur'da dağda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı

6

Burdur'daki trafik kazasında ölen anne ve oğlunun cenazesi Antalya'da toprağa verildi

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Atsu'nun golünün ardından sessizliğe bürünen Hatay Stadı yeni sezona hazırlanıyor

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Adana'da depremde ağılları zarar gören besiciler verilen çadırlarda yetiştiriciliğe devam etti

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremlerde hasar gören camilerin yerine yenileri yapılıyor

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Osmaniye'de 195 bin 200 depremzedeye psikososyal destek sağlandı