Minik Çocuklar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kütüphane kurup çocukları giydirdi

Minik Çocuklar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kütüphane kurup çocukları giydirdi

Minik Çocuklar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kütüphane kurup çocukları giydirdi

Minik Çocuklar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Van’ın Saray ilçesinde kütüphane kurup, çocukları giydirdi.
2 yıl önce kurulan ve tamamen gönüllülerden oluşan Minik Çocuklar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, şimdiye kadar 10 bin çocuğu sevindirdi. Her hafta Van ve çevre illerde özellikle merkeze uzak olan köylerdeki okulları ziyaret eden dernek üyeleri, bir yandan okullarda kütüphane oluştururken bir yandan da ihtiyaç sahibi çocuklara giyecek ve kırtasiye desteğinde bulunuyor.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Dernek Başkanı Diyar Orhan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Saray ilçesine bağlı Çaybağı İlköğretim Okulunda kütüphane kurup aynı zamanda okul bahçesinde fidan diktiklerini belirterek, “Bizler derneğimizin kurulduğu günden itibaren özellikle merkeze uzak olan köy okullarına giderek orada ihtiyaç sahibi çocuklara bot, mont, spor ayakkabısı ve oyuncak yardımında bulunuyoruz. Bazen doğum günü pastasını bağışlamak isteyen kişilerin, doğum günü pastasını köy okullarında keserek oradaki çocuklara ikram ediyoruz. Bu haftada 23 Nisan etkinlikleri bünyesinde Van’ın Saray ilçesine bağlı bir köyde 60 çocuk için yola koyulduk. Önce okul bahçesinde fidan dikimini gerçekleştirdik. Daha sonra okulumuzda kurduğumuz mini kütüphanenin açılışını gerçekleştirdik. Yerel sanatçılardan Gülden Solmaz ve ekibinin mini konserinin ardından çocuklarımızla çeşitli oyunlar oynadık. Pasta kesiminin gerçekleştiği programımızın sonunda çocuklarımıza giyim ve oyuncaklardan oluşan hediyelerimizi dağıttık. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.


Güncel 25.04.2022 10:07:30 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı