Minik okçular ata sporunu yaşatıyor

Minik okçular ata sporunu yaşatıyor

Minik okçular ata sporunu yaşatıyor

Afyonkarahisar’da Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Okçuluk Vakfı tarafından düzenlenen Malazgirt’ten Kocatepe’ye Zaferin İzinde Okçuluk Müsabakaları başladı. Programda minik okçuların gösterileri göz doldurdu.
Büyük Taarruzun 100. yılı ektkinleri çerçevesinde Afyonkarahisar Kent Meydanında müsabakalar başladı. Afyonkarahisar’daki okçuların geleneksel ok ve yaylarla yaptığı gösteriler büyük beğeni topladı. Meydana dizilen putalara 7 yaşından 70 yaşına kadar bir okçu yaylarını gererek ata sporu geleneksel okları vatandaşlara gösterdi. Meydanda toplanan vatandaşlara da eğitmenler tarafından ok talimi verildi.
Geleneksel Türk Okçuluğu Afyonkarahisar İl Temsilci Ali Yazıcı, okçulukla ilgili ciddi bir talebin olduğunu belirterek, “Okçulukla ilgili tecrübeli olan hocalarımızın kursları var. Ciddi bir talep var bu kurslara. Hızla artıyor ve inşallah gelecek yıl daha da iyi olacağına eminiz. Ata sporu okçuluk dahil diğer el sanatlarının tanıtımı var burada onlar için yardımcı olmaya çalışıyoruz.
11 yaşındaki Azra Nur Avcı, ok atmak çok zevk aldıklarını belirterek ata sporunu yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Avcı, “Her yaştaki çocuklar yapabilir, her yaştaki insanlar yapabilir. Atalarımızı bu şekilde bir kez daha anıp ata sporumuzu geliştirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.
Yine 11 yaşındaki Yavuz Selim Gökpınar ise, “Atalarımızdan bu zamana kadar kalmış bir spor. Bir yandan da ata mesleği. Ok atmaktan zevk alıyoruz, güzel bir duygu” dedi.


Spor 17.08.2022 16:39:04 0
Anahtar Kelimeler: minik okçular ata sporunu yaşatıyor

İlginizi Çekebilir

1

Yapı Kredi'den 1,274 milyar dolarlık sendikasyon kredisi

2

Antalya'da 22. Ulusal Vasküler ve Endovasküler Cerrahi Kongresi düzenlendi

3

Kahramanmaraş'ta çarpışan iki otomobildeki 3 kişi yaralandı

4

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 2 zanlı tutuklandı

5

Antalya'da şarampole devrilen iş makinesinin operatörü yaralandı

6

Burdur'da tırla çarpışan otomobilin sürücüsü öldü

7

Kadirli'de okullara spor malzemeleri dağıtıldı

8

Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Özkan Demir'in adı Mersin'de okulda yaşatılacak

9

Antalya'da "Meme Kanseri" farkındalık etkinliği düzenlendi

10

Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürü Çebi, Kadirli'de incelemelerde bulundu