Mobil kriminal polis laboratuvarı "Kıraç" Adana’da hizmete girdi

Mobil kriminal polis laboratuvarı

Mobil kriminal polis laboratuvarı "Kıraç" Adana’da hizmete girdi

ADANA - Adana'da polislerin her türlü arazi ve iklim şartlarında görev alabileceği mobil kriminal polis laboratuvarı "Kıraç" hizmete sunuldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığınca, yerli ve milli imkanlarla üretilen "Kıraç", Adana Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle İl Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi.

İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, törende gazetecilere yaptığı açıklamada, teslim aldıkları araçla iz ve delillerden suçluya ulaşmanın artık daha kolay olacağını belirtti.

Adana'da ulaşılamayacak yerin kalmayacağını kaydeden İnci, "Artık delilleri seri bir şekilde inceleyip, adli işlemleri başlatacağız. Bu araçların 60 ilimize gönderilmesi planlanmakta. İlk ulaştığı yerlerden biri Adana. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı Olay Yeri İnceleme Şube Müdürü İsmail Şahin de "Delile olan güven, devlete olan güvendir." prensibinden hareketle Adana Emniyet Müdürlüğüne suç ve suçlarla mücadelede daha etkin ve verimli olabilmeleri için kriminal inceleme aracının teslimini sağladıklarını aktardı.

Şahin, "Kıraç" sayesinde tespitlerin daha hızlı olacağını ifade ederek, "Bu, tamamıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın öngörüsü ve Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun talimatlarıyla gerçekleştirilmiş bir projedir. Amacımız adalet mekanizmasının hızını arttırmak, suçluları en kısa sürede yakalamak ve adalete teslim etmek. Bu sayede de vatandaşlarımızın mutluluğunu sağlamaktır." dedi.

Konuşmaların ardından olay yeri inceleme ekipleri, cinayet senaryosu gereği delil araştırması yapıp, elde ettiği bulgulardan yola çıkarak faili tespit etmek için mobil kriminal polis laboratuvarını kullandı.

Ayrıca, "Kıraç"ın her türlü arazi ve iklim şartlarında delil güvenliği ve olayların aydınlatılması konusunda önemli katkı sağlayacağı, özel olarak dizayn edilmiş olay yeri inceleme araçlarıyla afet bölgelerinde senkronize şekilde görev yapılması sağlanarak afetzedelerin kimlik tespitlerinin hızlı bir şekilde yapılabileceği bildirildi.




Bölgeden 11.03.2022 19:15:49 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta bir kişi karısını yaraladı, yanındaki adamı öldürdü

2

Adana'da sulama kanalına düşen kişi kayboldu

3

Adana'da nehirde kaybolan gencin cesedine ulaşıldı

4

Babasından kalan ata tohumlarını İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne verdi

5

Kahramanmaraş'taki denetimlerde artık cayrokopter de kullanılıyor

6

İskenderun'da "En İyi Kaynağı Ben Yaparım" yarışması düzenlendi

7

Kahramanmaraş'ta doktora bıçaklı saldırı girişimi güvenlik kamerasında

8

Dörtyol'da bisiklet turu

9

Hataylı depremzede kadınlar yöresel lezzetlerini kurdukları tesisle pazara sunuyor

10

Hatay'da tefecilik operasyonunda 4 zanlı tutuklandı