MSKÜ TEKNOFEST’ten birincilik ödülü ile döndü

MSKÜ TEKNOFEST’ten birincilik ödülü ile döndü

MSKÜ TEKNOFEST’ten birincilik ödülü ile döndü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi araştırmacıları, yoğun çalışmalarla yürüttükleri projeleri ile TEKNOFEST Karadeniz’de büyük bir başarıya imza attı. Bu yıl 5’incisi düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline katılan MSKÜ’nün stantları, büyük ilgi gördü.
MSKÜ Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Keçebaş’ın danışmalığını yaptığı; Fen Bilimleri Enstitüsü Enerji Sistemleri Mühendisliği Ana Bilim Dalı doktora öğrencisi Bayram Devlet’in araştırmacı olduğu proje, ‘Enerji ve Çevre’ kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.
2242-Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları çerçevesinde ‘Anolit ve Katolit Mimarili Li-İyon Batarya Hücresi’ başlıklı proje ile Teknofest 2022’ye katılan araştırmacılar, bu çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çekti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesini başarıyla temsil eden ekip, burada birincilik ödülüne layık görüldü.
Bununla birlikte yine 1512-BIGG Programı desteği ile Prof. Dr. Ali Keçebaş ve doktora öğrencisi Bayram Devlet tarafından kurulan DEV Enerji Firması da 333 başvuru arasından seçilerek, ‘Teknofest Girişim Ön Kuluçka Programı’ çerçevesinde 100 bin TL hibe desteği aldı.
Ödüller, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Samsun Çarşamba Havalimanı’nda düzenlenen final programında sahiplerini buldu.


Güncel 6.09.2022 18:16:57 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da polis, piroteknik maddelere yönelik denetim yaptı

2

Mersin'de sağanaktan etkilenen alanlarda temizlik ve onarım çalışmaları sürüyor

3

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Osmaniye'de konuştu:

4

Hatay'da depoda 642 bin uyuşturucu hap ele geçirildi

5

Bakan Bayraktar: Türkiye’nin nükleer serüveninde bu yıl hedefimiz ilk elektriği üretmek

6

Sağlık Bakan Yardımcısı Okumuş, Tıbbi Tedarik Zinciri Yönetimi Kongresi'nde konuştu:

7

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, kentteki önemli projeleri inceledi

8

Antalya'da dün kaybolan kadın havalimanında bulundu

9

Milli füzeleri prangadan kurtaran motorlar ilgi odağı

10

Şişecam Bulgaristan üretim tesisindeki kaplamalı cam hattı yatırımını tamamladı