Muazzez İlmiye Çığ, "Zoru Başaranlar" kitabını okuyor

Muazzez İlmiye Çığ,

Muazzez İlmiye Çığ, "Zoru Başaranlar" kitabını okuyor

Mezitli kadın üretici pazarlarında tezgah açan kadınların yaşamlarının anlatıldığı ‘Zoru Başaranlar’ kitabı, geçtiğimiz günlerde 107. yaşını kutlayan Sümerolog bilim insanı Muazzez İlmiye Çığ’a da ulaştırıldı.
Mezitlili kadınların dünya çapında tanınmasına yol açan kahramanlık hikayelerinin anlatıldığı ‘Zoru Başaranlar’ kitabı için arka kapak yazısı da yazan Çığ, “Başarılı kadınların hayatını yazmaktansa, bu kadınların var olma mücadelesi içerisinde yakaladıkları başarıyı anlatmayı son derece önemli buluyorum” dedi.
Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuran Kurtuluş tarafından ulaştırılan kitabın yazılmasının kendisini mutlu ettiğini söyleyen Çığ, “Başkanımız Neşet Tarhan çok önemli işler yapıyor. Bu yaptığı işler kadar kitabın yazılması da önemli. Bu kadınlarımızın pek çok imkandan yoksun olmalarına karşın kendilerine sunulan bu imkanı iyi değerlendirerek, iki kez dünya birinciliği kazanmış olmaları diğer tüm kadınlara örnek olacaktır. Benden kitap için arka kapak yazısı yazmam istendiğinde çok büyük heyecan duydum. Şimdi bu öyküleri heyecanla okuyacağım" diye konuştu.
Türkiye’de kadın olmanın zorluğuna dikkat çeken Çığ, “Asırlardır hiçbir eğitim imkanı bulamadan yaşam sürdüren kadınlarımız Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile yeni bir kimliğe bürünmüş, 80 yılda bilimde, sanatta, siyasette, medyada önemli konumlara yükselmiştir. Dünya genelince çok büyük ödüller alan kadınlarımız oldu. Avrupa’da kadınların 400 yılda ancak kat edebildiği mesafeye biz 70-80 yılda geldik. Bence devrimlerimizin en önemli ayağı budur" şeklinde konuştu.


Güncel 21.07.2020 16:34:57 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi