Muğla’da ormana saygı konseri

Muğla’da ormana saygı konseri

Muğla’da ormana saygı konseri

Marmaris Filarmoni Derneği, yanan ormanlar anısına bir konser düzenledi. İçmeler’de yanmış ağaçların karşısında “Yastayız, tüm ormanların anısı için ağıt yakıyoruz” denilerek gerçekleştirilen konseri izleyenler, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.
Marmaris Filarmoni Derneği, yanan ormanlar anısına ‘ormana saygı konseri’ düzenledi. Marmaris Belediyesi’nin katkılarıyla İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı’nda gerçekleşen konseri çok sayıda vatandaş hüzünle izledi. Yanan ormanların karşısında gerçekleşen konser öncesi bir basın açıklaması okuyan Dernek Başkanı Ahmet Altınöz, “Ulusal bir yangın felaketi yaşadık. Yangın söndürme sırasında fedakâr gençlerimizi, ağaçlarımızı, bitkilerimizi, hayvanlarımızı, ormanlarda kendi halinde yaşayarak insanlara fayda sağlayan sincaplardan yılanlara tırtıllardan arılara milyonlarca canlıyı yitirdik. Çok sevdiğimiz doğayı getirdik, hepimiz yastayız” dedi.
İlan edilmeyen yas
Yangınlarda Türk halkının ciğerlerinin yandığına dikkat çeken Altınöz, “Ulusal yas ilan etmek devleti idare eden hükümetlerin görevidir ama Türk halkının ciğeri yandı. Biz resmi gazetede ilan edilmeyen bir yas tutuyor ve canımız ciğerimiz tüm ormanlarımız, orman şehitlerimiz Şahin Akdemir ve Görkem Hasdemir başta olmak üzere tüm insanlarımız, ormanlarda yanan ağaç, bitki, börtü böcek tüm hayvanların anısı için, unutulmaması için ağıt yakıyoruz” ifadesini kullandı.
Gözyaşlarını tutamadılar
Konser öncesinde ormanlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardında ormanlar için müziğin sesi yükseldi. Bach’tan Mozart’a, Sezen Aksu’dan Zülfü Livaneli’ye kadar birçok bestecinin eseri ormanlar için seslendirildi. Ormanlar için gerçekleştirilen konserde izleyenlerin de zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı görüldü.


Güncel 25.08.2021 15:57:26 0
Anahtar Kelimeler: muğla’da ormana saygı konseri

İlginizi Çekebilir

1

Futbol: Trendyol Süper Lig

2

Isparta'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan zanlı tutuklandı

3

Hatay'da Milli Mücadele'de ilk kurşunun atılışının 107. yıl dönümü kutlandı

4

KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Mersin'de temaslarını sürdürdü

5

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda yakalanan şüpheli tutuklandı

6

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, Antalya'da temaslarda bulundu

7

EFVET genel konferansı Antalya'da düzenlenecek

8

Deloitte "Teknoloji Trendleri 2026" raporunu yayımladı

9

Hatay'da kırsal deprem konutlarının yapımı sürüyor

10

Binance TR ve Matriks'ten kripto varlık işlemlerinde işbirliği