Muratpaşa’da mısırlar menüye eklendi

Muratpaşa’da mısırlar menüye eklendi

Muratpaşa’da mısırlar menüye eklendi

Pandemi sürecinde olası gıda sıkıntısına dikkat çekmek amacıyla Muratpaşa Belediyesince ekilen ve olgunlaşan mısırlar toplanarak, ihtiyaç sahipleri için her gün sıcak yemek servis eden Aşevi’nin menüsüne eklendi.
Nisan ayında, korona virüs salgını sırasında olası gıda krizine karşı, toplam 70 dönümlük alana Muratpaşa Belediyesince ekilen mısırların hasadı başladı. Hasadın ilk gününde toplanan mısırlar; ihtiyaç sahipleri için her gün sıcak yemek servis eden Aşevi’nde haşlandı. Haşlanan mısırlar, ihtiyaç sahiplerine yemekleri ile birlikte verildi. Evlere servis edilen yemek ve mısırların hazırlanışını denetleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “İhtiyaç sahibi komşularımıza afiyet olsun” dedi.
Muratpaşa Belediyesi Aşevi’nden sıcak yemek alan vatandaşlara da, kaynamış mısır ikram edildi. Aşevinde haşlanan mısırlar ayrıca, Muratpaşa Belediyesi hizmet binasına gelen vatandaşlarla, çalışanlara da ikram edildi.
‘Şükür ki korkulan tablo yok’
Pandemi sürecinde, hububat özelinde tarımsal üretime dikkat çekmek istediklerini ve amaçlarına ulaştıklarını söyleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal şöyle devam etti;
“Pandemi döneminde olası bir gıda kıtlığı yaşamamak için mısır ekimi yapmıştık. Şükür ki hasat vakti itibari ile öyle bir tablo yok. Tabi biz ürettiğimiz mısırları ihtiyaç sahibi komşularımızla paylaşmaya devam edeceğiz. Yöresel bazlı ürünlerimizin bazılarını mısır kullanarak yapacağız. Önemli olan üretmek üretmek. Muratpaşa Belediyemiz bildiğiniz gibi bütün temel sarfiyat malzemelerini kendisi üreten bir belediye, buna pandemi dönemin de gıda sıkıntısı çekmemek için mısır üretimini de eklemiş olduk.”


Güncel 15.08.2020 10:23:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda yakalanan 3 şüpheli tutuklandı

2

Burdur'da Üniversiteler Arası Karate Türkiye Şampiyonası başladı

3

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

4

Antalyaspor, Trabzonspor maçına hazır

5

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tamaylıgil, Osmaniye'de konuştu:

6

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonu

7

Antalya'da Trabzon Tanıtım Günleri etkinliği düzenlendi

8

Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

9

Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Okay Çelik oldu

10

Antalya'da hortumun zarar verdiği ormanlık alan havadan görüntülendi