MÜSİAD Mersin Şubesi üyeleri, Azerbaycan'da temaslarda bulundu

MÜSİAD Mersin Şubesi üyeleri, Azerbaycan

MÜSİAD Mersin Şubesi üyeleri, Azerbaycan'da temaslarda bulundu

MERSİN - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şubesi üyeleri, Azerbaycan'da işbirliği ziyaretleri gerçekleştirdi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, MÜSAİD Mersin Şubesi Başkanı Mehmet Sait Kayan, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle Azerbaycan Cumhuriyeti Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Gelişmesi Ajansı ve Azerbaycan Respublikası Sahibkarlar Teşkilatları Milli Konfederasiyasını ziyaret etti.

Ziyaretlerde, iki ülke arasında üretim, ticaret ve yatırım odaklı kalıcı işbirliklerine ilişkin görüşmeler yapıldı.

Kayan ve beraberindekiler, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Birol Akgün'e de ziyarette bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kayan, Azerbaycan'da ortak üretim, teknoloji transferi ve yeni ticaret hatları oluşturma konusunda somut adımlar atmaya hazırlandıklarını belirtti.

Mersinli iş insanlarının kalıcı işbirliklerine yönelik çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Kayan, "Üretimden lojistiğe, tarımdan sanayiye kadar Azerbaycan ile ortak fayda ekseninde büyümeye hazırız. Bu süreci her iki ülkenin ekonomik kalkınmasına hizmet edecek stratejik bir fırsat olarak görüyor, karşılıklı kazanım temelinde uzun soluklu işbirlikleri hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.



Yurt Dünya 4.08.2025 13:24:59 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "9. Akdeniz Bilişim Zirvesi" düzenlendi

2

Akbank gönüllülük projeleriyle gençleri ve çalışanları buluşturuyor

3

Mersin'de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

4

Baymak bayi ve servis ekipleriyle buluşmaya devam ediyor

5

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir'e İspanya'dan "Mesleki Liyakat Ödülü"

6

VavaAI Fiyat Endeksi'nin Kasım 2025 sonuçları yayımlandı

7

Deloitte 2025 C-Suite Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı

8

EY Küresel Risk Dönüşümü Araştırması yayımlandı

9

Aydıncık Kaymakamı Mehmet Çelik'e ziyaret

10

Türkiye Sigorta'nın peşin fiyatına taksit kampanyası devam ediyor