Muşlu çiftçinin toy kuşu hassasiyeti

Muşlu çiftçinin toy kuşu hassasiyeti

Muşlu çiftçinin toy kuşu hassasiyeti

Muş’ta nesli tükenmekte olan toy kuşları tarlalarda yuva yaparken, çiftçiler ise yumurtalara zarar gelmemesi için yavruların çıkmasını bekliyor.
Ülkemizde nesli tükenmekte olan toy kuşları bu yıl Muş Ovası’nı mesken tuttu. Ovada buğday, arpa ve yonca tarlalarında yuvalarını yapan toy kuşları, bıraktıkları yumurtalar üzerine kuluçkaya oturuyorlar. Toy kuşlarının genellikle 2 veya 3 yumurta yaparak kuluçkaya oturduklarını söyleyen çiftçi Haluk Dizdaroğlu, “Bundan 20 yıl önce Muş Ovası’nda sürüler halinde gezen göçmen toy kuşları, o zaman avcıların bilinciz avlanması sonucu nesli tükenmeye başladı. Muş Ovası’nda halen 20-30 adet toy kuşu var. Buğday tarlasında ilaçlama yaparken toy kuşu ve yuvasını gördük. Yuvada 2 yumurta var. Yuvayı korumaya aldık. Yavruların çıkmasına kadar bu alanda çalışma yapmayacağız” dedi.
Tabanlı köyünde çiftçilik yapan Erkan Bağlı da, buğday tarlasında ilaçlama yaparken toy kuşunun yerden havalandığını görmesi üzerine yaptıkları inceleme sonucu 2 adet toy yumurtasını gördüklerini belirterek, “Yuvanın yerini belirleyerek korumaya aldık. Toy yavruları yumurtadan çıkıncaya kadar yuva etrafında ilaçlama yapmayacağız. Kuşların yuvadan ayrılmasına kadar yuvayı koruyacağız” ifadelerini kullandı.


Güncel 17.06.2020 11:39:07 0

İlginizi Çekebilir

1

İş Bankası'nın "Altın Gençler" geleneğiyle 54 yılda 4 bine yakın genç ödüllendirildi

2

Kırıkhan ilçesinde 148 uyuşturucu hap ele geçirildi

3

İskenderun'da mazgal ve tahliye kanalları atıklardan arındırıldı

4

Hatay'da gazete çıkaran liseliler mürekkep kokusunu okul sıralarında deneyimliyor

5

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özkan, öğrenci topluluk başkanlarıyla buluştu

6

Mersin'de içine su karıştırılmış 3 bin 650 bidon ayçiçeği yağı ele geçirildi

7

Mersin'de sahte TOKİ başvurusu ilanıyla dolandırıcılık iddiasına 5 tutuklama

8

Kamu hastaneleri tüm kriz ve afet senaryolarına karşı hazırlanıyor

9

Antalya'da acil durumlarda hastane verimliliğinin sürdürülmesine yönelik düzenlenen eğitim tamamlandı

10

Antalya'da hububat sektörü için 20 bin tonluk depo yapılacak