Muş’ta Alparslan-1 HES’te çıkan yangın kontrol altına alındı

Muş’ta Alparslan-1 HES’te çıkan yangın kontrol altına alındı

Muş’ta Alparslan-1 HES’te çıkan yangın kontrol altına alındı

Muş’ta Alparslan-1 Barajı Hidroelektrik Santrali (HES) enerji trafosunda meydana gelen yangın kontrol altına alındı.
Olay, saat 11.00 sıralarında Alparslan-1 HES ana trafosunda meydana geldi. Durumun 112’ye bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, arazöz, AFAD, jandarma ve emniyet ekipleri yönlendirildi. Ekiplerin müdahale ettiği yangın bir süre sonra söndürüldü. Kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları devam ederken, olayda ölen ya da yaralananın olmadığı öğrenildi. Bölgeye gelerek inceleme yapan Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, baraj yetkileri ve AFAD ekiplerinden bilgi aldı.
Yangınla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Gündüzöz, yangının saat 11.00 civarında meydana geldiğini ifade ederek, “Burası EÜAŞ’ın işletmesinde olan Alparslan-1 Hidroelektrik Santrali. Devlet Su İşleri tarafından yapıldı. Mülkiyeti DSİ’de. EÜAŞ tarafından kiralanmak suretiyle işletiliyor. 11.00 civarında bir ana trafoda yangın ihbarı geliyor. İşletme müdürümüz tarafından bana da bildirildi. Derhal AFAD Başkanını aradık, Sayın İçişleri Bakanımızla görüştük. Çevre itfaiyeleri hemen yönlendirdik ve bir müddet sonra köpüklü itfaiyelerle müdahale başladı. Bir ana trafo tamamen yandı. Burada 4 trafo var. 4 trafodan birisi yandı. Bundan sonra yangının çıkış sebebi kontrol edilecek. Muhtemelen aşağıdaki kablolarda bir teknik arızadan kaynaklı yangın olduğu ilk başta değerlendiriliyor” dedi.

“Herhangi bir sabotaj söz konusu değil gibi”
Yangında herhangi bir sabotaj durumun söz konusu olmadığına değinen Vali Gündüzöz, “Ama çok detaylı teknik araştırma yapılacak. Şu anda ihtiyaten elektrik üretimi durduruldu. Yoksa 3 ana trafo hasar görmüş gibi durmuyor. Onlar tekrar devreye alınabilir ama teknik araştırmadan sonra olay netleşecek, ne zaman devreye gireceği anlaşılacak. Hepimize geçmiş olsun. Maddi hasar var. Yaralanma, ölüm, her hangi bir şey çok şükür yok. İnşallah en kısa sürede de bu hasar giderilecek. Şu anda geçici olarak diğer 3 trafoda sistemi durdurdu. Arızaların nereden kaynaklandığı tespit edilecek, kontrol yapılacak, ardından üretime geçilecek” diye konuştu.
Olay yerine, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İlhan Şen, Varto Kaymakamı Mehmet Güder, İl Emniyet Müdürü Engin Kaloğlu, AFAD İl Müdürü Taha Yasin Çekiç ve DSİ 172. Şube Müdürü Servet Fırat geldi.


Yurt Dünya 17.08.2022 15:08:42 0

İlginizi Çekebilir

1

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, BOTAŞ Dörtyol Terminali'nde konuştu:

2

Gülnar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynel Nar yeniden görevine seçildi

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Enkazdan 117 saat sonra kurtarılan Zeliha, öğretmenlik hayaline protez bacakla ilerliyor

4

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerde hasar gören Kahramanmaraş'taki altyapı sil baştan yapılıyor

5

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Sağlıkçı olarak geldiği deprem bölgesine 21 kütüphane, 135 bin kitap kazandırdı

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremden sonra inşa edilen hastanede 2 yılda 73 bin ameliyat gerçekleştirildi

7

Türk savunma sanayisi 2026 yılında da hız kesmeyecek

8

Adana'da bıçaklı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı

9

Hatay'da istinat duvarının çökmesi 6 araçta hasara yol açtı

10

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş'ta anahtar teslim töreninde konuştu: