Muş’ta kırsal kalkınma yatırım sözleşmeleri imzalandı

Muş’ta kırsal kalkınma yatırım sözleşmeleri imzalandı

Muş’ta kırsal kalkınma yatırım sözleşmeleri imzalandı

Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı hibe başvuruları çerçevesinde hak kazanan yatırımcılar ile Muş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında hibe sözleşmeleri imzalandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde hayata geçirilen tarıma dayalı ekonomik altyapı yatırımlarının desteklenmesi ile 2022-2023 başvuru dönemi hibe imzalanmasıyla birlikte toplamda 197 adet projeye 19 milyon 054 bin 547 TL tutarında hibe desteği sağlandı.
İmza töreninde konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, üreticilerin imzaladıkları sözleşmenin hayırlı olmasını dileyerek, “Bakanlığımız tarafından verilen destekler 2006 yılından beri devam ediyor. 14.3 Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde ilimizde 190 adet makine-ekipman, 4 adet ekonomik altyapı ve 3 adet ekonomik yatırımlar projeleri olmak üzere toplamda 197 adet projenin bedeli 43 milyon 581 bin 485 TL olup 19 milyon 054 bin 547 TL tutarında hibe desteği sağlanacaktır. Ayrıca uygulanacak bu projelerin Muş tarımı ve ekonomisi için önemi çok önemli. Destekler ile tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlanması için yeni teknoloji içeren yatırımların desteklenmesinin hedeflenerek, çiftçiler için büyük faydalar sağlayacaktır" dedi.


Güncel 27.04.2023 18:12:12 0

İlginizi Çekebilir

1

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, hortumdan etkilenen Manavgat'ta çiftçilerle buluştu

2

Türkiye genelinden 230 gönüllü, zeybek kültürünü yaşatmak için Manavgat'ta buluştu

3

Hatay'da otoyol gişelerinde direğe çarpan tırda yangın çıktı

4

Hatay'da 24 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan firari hükümlü yakalandı

5

Antalya'da kamyonetle çarpışan elektrikli bisiklet sürücüsü öldü

6

ALKÜ'de 40-60 yaşlarındaki bireyler üniversite deneyimi yaşadı

7

Toprakkale’de kadınlar eva çiçek kursuyla meslek ediniyor

8

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Hatay'da konuştu:

9

Burdur İl Emniyet Müdürü Kurt, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

10

Hatay'da zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı