Mustafakemalpaşalı işçiler çifte bayram yapacak

Mustafakemalpaşalı işçiler çifte bayram yapacak

Mustafakemalpaşalı işçiler çifte bayram yapacak

Mustafakemalpaşa Belediyesi, çalışanlarına yüzde 40 zam ve sosyal desteklerinde ciddi iyileştirme yaparak çifte bayram yaşattı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Hak İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlanarak imzalar atıldı. 2023 yılını kapsayan toplu sözleşme hükümlerine göre hak sahibi işçilerin toplu sözleşme ile ücret, sosyal hak ve ikramiyelerinde önemli oranda iyileştirmeler yapıldı. İmzalanan sözleşmeye göre ilk 6 aylık enflasyon oranında maaş artışı yapılırken, temizlik işçilerine uygulanan koku primi de 750 liraya yükseldi. Çifte bayram sevinci yaşatan toplu sözleşmede sonucunda ayrıca Ramazan Bayramı’nda bin 500, Kurban Bayramı’nda ise 2 bin 500 lira ikramiye verilecek.

“İmkanlarımız dahilinde en iyisini yaptık”
İşçiler ve temsilcilerine sergiledikleri ortak anlayış için teşekkür eden Belediye Başkanı Mehmet Kanar, "Bir yanda yatırımlarımız devam ederken diğer yandan belediye bütçemizin el verdiği oranda çalışanlarımıza destek olmaya çalıştık. Hiçbir işçimizi mağdur etmeyiz. Çalışanlarımızın alın teri ve emeğinin karşılığı sözleşmeye yansımıştır. Çalışanlarımızla bir aileyiz ve onların alın teri kurumadan haklarını vermek için gayret ediyoruz. Toplu iş sözleşmesi başta çalışanlarımız olmak üzere hepimize hayırlı olsun” dedi.

“Başkanımız hak ettiğimiz değeri verdi”
Hizmet İş Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy da çalışanların daha adil bir ücret düzenlemesi ve sosyal haklara sahip olmaları için çaba harcadıklarını ifade ederek "Alın teri ve emeğin yüce bir değer olduğunu gözler önüne seren Belediye Başkanı Mehmet Kanar’a teşekkür ediyorum. Başkanımız çalışanına hak ettiği değeri verdi.” ifadelerini kullandı.


Güncel 12.04.2023 20:49:05 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "Gönüllülük Ödülleri" programı düzenlendi

2

Türk Sağlık-Sen Rize Şubesi’nde Hemşehrimiz Süleyman Sarısoy Dönemi Başladı

3

IAEE MECA Konferansı'nda kritik minerallerin enerji dönüşümündeki rolü ele alındı

4

Ormana'ya "en iyi turizm köyü" tabelası takıldı

5

Osmaniye'de yolcu otobüsünün tıra çarptığı kazada 7 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

6

Hatay'da minibüsle çarpışan otomobildeki 2 kişi yaralandı

7

Isparta'da 3 kuşak aynı mehter takımında tarihi geleneği yaşatıyor

8

Hatay'da denizde kaybolan balıkçıyı arama çalışmaları devam ediyor

9

Türkiye, yenilenebilir enerji alanında hızlı yol katetti

10

Serebral palsili oğlu için ürettiği ekipmanlar diğer hastalara da umut oldu