Mutfak atölye dersinde ‘Yoğurt mayalıyoruz’ etkinliği

Mutfak atölye dersinde ‘Yoğurt mayalıyoruz’ etkinliği

Mutfak atölye dersinde ‘Yoğurt mayalıyoruz’ etkinliği

Kütahya Belediyesi Gündüz Çocuk Bakımevi’nde eğitim-öğretim gören çocuklar, ’Mutfak atölye dersi’nde ‘Yoğurt mayalıyoruz’ etkinliğiyle farklı bir deneyim kazandı.
Kütahya’nın gözbebeği konumunda olan ve verdiği eğitimlerle çocukların geleceğe hazırlayan, Kütahya Belediyesi Gündüz Çocuk Bakımevi öğrencileri, yoğurt mayalama etkinliği ile kendi yoğurtlarını yaptılar.
Etkinlikte yer alan 33 öğrenci, öğretmenlerinin nezaretinde Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan yoğurdun hangi aşamalardan geçtiğini, sütün faydalarını ve sütten elde edilebilecek ürünleri tanıdılar.
Süreç bazlı eğitim planında öğrenciler etkinliğin her aşamasına dahil edilerek, yaparak, yaşayarak öğrenme gerçekleştirdiler. Üretimi, dönüşümü ve sağlıklı olmayı öğrenen öğrenciler, yoğurdun, sağlığımız için faydaları ve yemeklerin yanında nasıl tüketildiği hakkında bilgi sahibi oldular.


Güncel 11.03.2022 14:57:45 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da kamyonun çarptığı motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

2

Belediye Hizmetleri Projesi'nin toplam büyüklüğü 368 milyon avroya ulaştı

3

Kahramanmaraş'ta iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

5

Prof. Dr. Sözbilir Antalya'daki depremleri değerlendirdi:

6

Futbol: Trendyol 1. Lig

7

Kozan ilçesinde jandarma ekipleri öğrencilerle bir araya geldi

8

Deri sektörü paydaşları, Antalya'da bir araya geldi

9

Alanya'da yağış hayatı olumsuz etkiledi

10

Emisyonsuz araçlar için şarj istasyonları da yenilenebilir enerjiye yöneliyor