Nakil sırasında cenazeler karıştı, defin işlemleri yarıda kaldı

Nakil sırasında cenazeler karıştı, defin işlemleri yarıda kaldı

Nakil sırasında cenazeler karıştı, defin işlemleri yarıda kaldı

İstanbul Küçükçekmece’de bir hastanede isimleri aynı soyisimleri farklı olan iki cenaze karıştırılınca Sakaryalı kişinin cenazesi Siirt’e, Siirtli kişinin cenazesi ise Sakarya’ya gönderildi. Cenazeyi gören aile yakınları, cenazenin kendi yakınlarının olmadığını fark edince defin işlemleri yarım kaldı. Karıştırılan cenaze Sakarya’ya gönderildi.
İstanbul Küçükçekmece özel bir hastanede böbrek yetmezliği hastalığı sebebiyle hayatını kaybeden Siirt nüfusuna kayıtlı Gurbet Dadan (60) İstanbul’daki defin işlemlerinin ardından toprağa verilmek üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla memleketi olan Siirt’e gönderildi. Siirt merkez Çarşı Camii’nde yakınlarının cenazesini bekleyenler, gördükleri manzara karşısında şoke oldu. İddiaya göre, 2 gün önce vefat eden Gurbet Dadan ile birlikte aynı hastanede 4 kişi daha vefat edince, Gurbet Dadan’ın cenazesi ismi ismiyle aynı olan kişinin cenazesi ile karıştırıldı ve Siirtli vefat etmiş kişinin cenazesi Sakarya’ya, Sakaryalı vefat etmiş kişinin cenazesi Siirt’e gönderildi.
2 gündür cenazeleri bekleyen yakınları, cenazenin üstünde ismi aynı ama soyismi farklı olduğu görünce cenazelerin karıştırıldığı ortaya çıktı. Bu duruma tepki gösteren cenaze yakınlarının defin işlemleri yarıda kaldı. Cenaze aracı şoförü ise cenazeyi Sakarya’ya götürmek üzere yola çıktı.


Yurt Dünya 1.05.2021 19:41:21 0

İlginizi Çekebilir

1

IAEE MECA Konferansı'nda karbonsuzlaştırma sürecinin petrokimya ürünlerine talebi artıracağı vurgulandı

2

Kozan'da öğrenciler yanan ormanlık alana fidan dikti

3

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

4

TDV kadın kolları gönüllüleri Antalya'daki motivasyon kampında buluştu

5

İş dünyası ve akademi Türkiye İçin Yapay Zeka etkinliğinde buluştu

6

Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı

7

Kahramanmaraş'ta şehit 20 askerin ismi fidanlarda yaşayacak

8

Mersin Valisi Toros, 11 aylık asayiş verilerini değerlendirdi:

9

Mersin'in Akdeniz ilçesinde alışveriş merkezleri denetlendi

10

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, vatandaşlarla buluştu