NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Asya turunun ilk durağı Güney Kore’de

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Asya turunun ilk durağı Güney Kore’de

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Asya turunun ilk durağı Güney Kore’de

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Asya turunun ilk durağı Güney Kore’de Dışişleri Bakanı Park Jin ile bir araya geldi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Asya turunun ilk durağı Güney Kore’de Dışişleri Bakanı Park Jin ile başkent Seul’de bir araya geldi. Stoltenberg görüşmede yaptığı konuşmada, NATO’nun Kuzey Kore’nin "pervasız" füze testleri ve nükleer silah programından endişe duyduğunu belirtti. Ukrayna’daki savaşın ise Asya için sonuçları olduğunu aktaran Stoltenberg, "Bu sadece birbirimize nasıl bağlı olduğumuzu gösteriyor" ifadelerini kullanarak, NATO ülkeleri ile Güney Kore arasındaki "ortak değerlere" atıfta bulundu. Park ise, "Bugünlerde yaşanan benzeri görülmemiş küresel zorluklar göz önüne alındığında, özgürlük, demokrasi ve hukukun üstünlüğü değerlerini paylaşan ülkeler arasındaki dayanışmanın her zamankinden daha önemli olduğuna inanıyoruz" dedi.
Stoltenberg’in Güney Kore ziyareti kapsamında, Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol ve Milli Savunma Bakanı Lee Jong-Sup ile görüşmesi beklenirken, Stoltenberg’in yarın ise Japonya’ya geçerek, Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve diğer Japon yetkililerle görüşmesi planlanıyor.


Güncel 29.01.2023 21:03:40 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da nehre düştüğü iddia edilen kişiyi arama çalışması başlatıldı

2

Hatay'da ağaca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

3

Hatay'da depremde hasar alan tarihi Yenişehir Cami ibadete tekrar açıldı

4

Mersin'de cipin çarptığı yayalardan 3'ü hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı

5

Isparta’da Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

6

GÜNCELLEME - Mersin'de cipin çarptığı yayalardan 3'ü hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı

7

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Berat Kandili idrak edildi

8

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seymen Çınar Sarı'nın cenazesi defnedildi

9

Antalya'da servis araçlarının kaza yapması sonucu iki öğrenci yaralandı

10

Burdur'da Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliği gerçekleştirildi