Nemrut Dağı zirvesinde turistlere ilk yardım eğitimi verildi

Nemrut Dağı zirvesinde turistlere ilk yardım eğitimi verildi

Nemrut Dağı zirvesinde turistlere ilk yardım eğitimi verildi

Adıyaman Nemrut Dağı’na gelen yerli ve yabancı turistlere ilk yardım eğitimi verildi.
Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi koordinesinde ilkyardım eğitim merkezi eğitmenleri tarafından düzenlenen ilkyardım farkındalık eğitimlerine bir yenisi daha eklendi.
Toplumda ilkyardım farkındalığının artırılması amacıyla Nemrut Dağı ören yerinde ’’Yaşam Boyu İlkyardım Öğrenin’’ temalı farkındalık eğitimi gerçekleştirildi. Tarihi ören yerine gelen yerli ve yabancı turistlere koruyucu, önleyici ve acil müdahale gerektiren kaza ve ani hastalık durumunda tıbbi yardım gelinceye kadar yapılabilecek ilk yardım uygulamaları hakkında uygulamalı bilgilendirme yapıldı.
Konuyla ilgili bilgi veren İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Koordinatörü Ali Oruç, "6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkındaki Yönetmelik gereği okullarımızda ve kurumlarımızda ilkyardımcı bulunması zorunludur. Okullarımızda ve kurumlarımızda öğrencilerimize ve öğretmenlerimize ve diğer kurum çalışanlarımıza yaralanma veya ani hastalık durumunda hayat kurtarma, durumun daha kötüye gitmesini engelleme ve iyileştirmeyi kolaylaştırmak için gerekli müdahaleyi yapacak ilkyardımcı yetiştirilmesi amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü ve Kızılay gibi kurumlarla işbirliği içerisinde kurslar düzenlendi. Ayrıca okul servis şoförlerine, kantin çalışanlarına, velilere ve öğrencilerimize ilk yardım farkındalık eğitimleri verilmektedir. Bugün ise farklılık olması için Nemrut dağı zirvesinde turistlerimize eğitim verdik” diye konuştu.


Güncel 26.09.2022 12:46:16 0

İlginizi Çekebilir

1

"Gelidonya'nın son fenercisi" ışıkları artık anılarını tazelemek için yakıyor

2

Yeni Malatyaspor yeterli oyuncuyla sahaya çıkmadığı için Isbaş Isparta 32 FK maçı iptal edildi

3

GÜNCELLEME 4 - Osmaniye'de yolcu otobüsünün tıra çarptığı kazada 7 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

4

Sudan'a çadır ulaştıracak gemi Mersin'den uğurlandı

5

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası keman virtüözü Robert Lakatos'u ağırladı

6

GÜNCELLEME 3 - Osmaniye'de yolcu otobüsünün tıra çarptığı kazada 7 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

7

Antalya'da "Gönüllülük Ödülleri" programı düzenlendi

8

Türk Sağlık-Sen Rize Şubesi’nde Hemşehrimiz Süleyman Sarısoy Dönemi Başladı

9

IAEE MECA Konferansı'nda kritik minerallerin enerji dönüşümündeki rolü ele alındı

10

Ormana'ya "en iyi turizm köyü" tabelası takıldı