Nesli tükenme tehlikesinde olan Karakulak ölü bulundu

Nesli tükenme tehlikesinde olan Karakulak ölü bulundu

Nesli tükenme tehlikesinde olan Karakulak ölü bulundu

Türkiye’de sayısı çok az olan ve ‘Karakulak’ (Caracal caracal) adıyla bilinen yabani kedi türü, Muğla’nın Seydikemer ilçesinde yol kenarında ölü olarak bulundu.
Yol kenarında ölü hayvanı gören Yusuf Siper, durumu Fethiye Milli Parklar Şefliği ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Öğretim Görevlisi. Dr. Yasin İlemin’e bildirdi. Dr. İlemin, hayvan üzerinde incelemelerde bulundu. İlemin, son 3 yılda aynı bölgede üç karakulak ile bir vaşağı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.
Karakulağın araç çarpması sonucu hayatını kaybettiğini belirlediklerini belirten İlemin, “Karakulak ve vaşak aynı anda dünyada sadece bu noktada bulunan iki kedi türü ve korunması çok önemli. Bölgeye, eko sistem geçiş noktaları yapım planlamaları sürüyor. Yaşanan son kaza da iki kedi türünün neslinin devamı açısından projenin önemini ortaya koyuyor” dedi.


Yurt Dünya 10.04.2021 14:17:05 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta Defterdarı Mustafa Erdem, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

2

Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

TÜROFED Başkanı Yağcı, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

Adana'da boşanma aşamasındaki eşini darbedip eşyasına zarar veren zanlı yakalandı

5

Daikin'den Nidapark İstinye'ye yüksek verimli iklimlendirme çözümleri

6

Mersin'de turizm bölgelerini kapsayan otoyol projesinde çalışmalar sürüyor

7

Hatay'da park halindeki 8 araca çarpan tırın sürücüsü yaralandı

8

Kahramanmaraş'ta şehit çocukları için doğum günü programı düzenlendi

9

Atakaş Hatayspor'da transfer çalışmaları

10

Antalya'da refüjdeki çukura düşen otomobildeki 3 kişi yaralandı