Netkent Üniversitesi'nden "1 milyon yazılımcı" hedefine 4 milyon dolarlık eğitim desteği

Netkent Üniversitesi

Netkent Üniversitesi'nden "1 milyon yazılımcı" hedefine 4 milyon dolarlık eğitim desteği

ISTANBUL (AA) - Netkent Akdeniz Arastirma ve Bilim Üniversitesi, Türkiye'nin "1 milyon yazilimci" yetistirilmesi hedefine katki saglamak amaciyla 2020-2021 güz döneminden baslamak üzere 5 yil süreyle her dönemde 100, toplamda 1.000 ögrenciye 4 yil süreyle karsiliksiz yazilim mühendisligi bursu verecek.

Üniversite, bursun toplam büyüklügünü 4 milyon dolar olarak açikladi.

Netkent Akdeniz Arastirma ve Bilim Üniversitesi Mütevelli Heyet Baskani Vedat Eskinat, AA muhabirine yaptigi açiklamada, üniversitenin çalismalari ve "Yarinlar Bizim Egitim Bursu" projesine iliskin bilgi verdi.

Türkiye'nin "1 milyon yazilimci" hedefine destek saglamak amaciyla ilk bölümü 5 yil sürecek ve toplamda 1.000 ögrencinin 4 yillik yazilim mühendisligi programina kabul edilecegi bir burs programi açikladiklarini bildiren Eskinat, Netkent Üniversitesi'nin kazanan ögrencilere toplam 4 milyon dolar degerinde egitim bursu verecegini söyledi.

Eskinat, proje kapsaminda, 2020-2021 güz döneminden baslamak üzere üniversitenin mühendislik fakültesi yazilim mühendisligi lisans bölümüne güz dönemi için 100, bahar dönemi için 100 ögrenci olmak üzere, her akademik yil tam burslu 200 ögrenci alinacagini bildirdi.

Programa kabul edilecek ögrencilerin, sektörlerindeki tecrübeleri ile meslek yasamlarinda en üst düzeye ulasmis kisilerden olusan bagimsiz bir seçici kurul tarafindan belirlenecegine isaret eden Eskinat, sunlari kaydetti:

"Bununla birlikte tüm mühendislik fakültesi ögrencilerimize ve akademisyenlerimize yönelik gerek bireysel gelisimlerine gerekse ülke ekonomimize katki saglayacak uluslararasi bir Yazilim Kuluçka Merkezi'nin de hazirliklarini sürdürüyoruz. Yakin bir süreçte detaylari kamuoyu ile paylasmak istiyoruz. Hedefimiz çok açik. Dünya artik degisiyor, küresel rekabet inanilmaz boyutlara ulasti. Biz de üniversite olarak, Türkiye'nin dünyada teknoloji süper gücü, KKTC'nin de yakin gelecegin yazilim üssü olmasi için emek harcayacak, bu alanda küresel düzeyde rekabet edecek bilgiye sahip, konusunda ve entelektüel anlamda tam donanimli, bilimsel gelisimi kucaklayan, Türkiye'nin, KKTC'nin ve Türk dünyasinin teknolojik olarak yükselmesine katki saglayacak mühendisler yetistirmeyi hedefledik."

Mezunlarin, alacaklari egitim ile kisisel gelisimlerinin yani sira milli teknoloji hamlesi için ihtiyaç duyulan, bilisim teknolojileri, mühendislik, danismanlik ve Ar-Ge kadrolarinda yer alacagini dile getiren Eskinat, güvenlik, egitim, saglik, enerji, çevre gibi pek çok alanda teknolojide disa bagimliligi azaltarak sektörde küresel güç olma hedefine katki saglayacaklarini söyledi.


- "Kazananlar, 20 Temmuz 2020'de ilan edilecek"


Kazanan ögrencilerin Kibris Baris Harekati'nin da yil dönümü olan 20 Temmuz 2020'de ilan edilecegini bildiren Eskinat, üniversitenin çalismalarina iliskin su bilgileri verdi:

"Netkent olarak adlandirdigimiz Akdeniz Arastirma ve Bilim Üniversitesi, küresel e-ögrenim sektörünün bölgedeki en önemli oyuncusu konumuyla ilk online interaktif Türk üniversitesi olarak, 2018-2019 egitim-ögretim döneminde egitim vermeye basladi. Netkent, uzaktan egitim yöntemini benimsemis bir üniversite. Türkçe ve Ingilizce lisans ve yüksek lisans programlari bulunuyor.

Kayitlar web üzerinden aliniyor ve egitim tümüyle dijital ortamda interaktif olarak gerçeklestiriliyor. Ögrenciler, inovatif egitim modeliyle egitimin her asamasinda ögretim üyeleri ile elektronik ortamda canli etkilesim olanagi buluyorlar. Akademisyenler, derslerini internet ortaminda canli ve interaktif olarak veriyor ve herhangi bir nedenle derse katilamayan ögrenciler olursa onlar da daha sonra ders kaydinin videosunu seyrederek derslerini alabilme olanagina sahip oluyorlar."


- "Mezunlarimiz, mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip yazilim mühendisleri olacak"


Netkent Akdeniz Arastirma ve Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayfun Turgay da burs programi ile 4 yillik lisans egitimi sürecinde bilim ve matematigin katkisiyla bilgisayar programlarini tasarlama, yazilim gelistirme, veri isleme ve endüstrideki teknolojik sorunlari çözme konularinda bilisim teknolojilerine hakim, bilgisayar teknolojilerindeki hizli degisime ve gelisime yön veren yazilim mühendisleri yetistirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Verilecek egitim hakkinda bilgi veren Turgay, Yazilim Mühendisligi Programi'nin teori ile uygulamayi birlestiren egitimi destekledigine isaret etti.

Turgay, ögrencilerin teorik bilgi edinmelerine, yazilim mühendisligi uygulamalari için gerekli olan uygulama gelistirme ve proje yönetimi yetenekleri ile becerilerini gelistirmelerine olanak saglayan derslerin sunuldugunu belirterek, sunlari söyledi:

"Ögrenciler temel ve ileri seviye programlama, veri yapilari, veri tabani, sistem analizi ve tasarimi, proje yönetimi, yazilim mimarisi, yazilim tasarimi ve insan bilgisayar etkilesimi gibi alanlarda kendilerini gelistireceklerdir. Bu çocuklar mezun olduktan sonra kuramsal ve uygulamali bilgileri mühendislik problemlerinde kullanma, uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama, modern teknik ve araçlari gelistirme seçme ve kullanma, veri toplama, sonuçlari analiz etme ve yorumlama, etkin rapor yazma, yazili raporlari anlama, tasarim ve üretim raporlari hazirlama gibi farkli becerilere sahip olacaklar.

Türkçe sözlü ve yazili etkin iletisim, en az bir yabanci dil bilgisi, etkin sunum yapabilme özellikleri ile donanacak mezunlarimiz, etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip yazilim mühendisleri olacaklar."


- Basvurular 19 Haziran 2020'ye kadar


Tayfun Turgay, "Yarinlar Bizim Lisans Egitimi Bursu"na basvuran adaylarin burs yönetmeliginde yer alan kayit kabul kosullarina sahip olmalari gerektigini bildirdi.

Herhangi bir yüksekögretim kurumunda lisans egitimi alan ögrencilerle, yine örgün veya uzaktan egitim yapan bir lisans programindan mezun olanlarin ikinci üniversite kavramina uygun olarak bu programa basvurabilecegini belirten Turgay, "Sadece herhangi bir yazilim mühendisligi programina devam edenlerle yine yazilim mühendisligi egitimini tamamlayanlar, bu egitime kabul edilmezler. Zaten üniversitemizin ana kurallarindan biri de budur." dedi.

Turgay, "Yarinlar Bizim Egitim Bursu" çerçevesinde Mühendislik Fakültesi Yazilim Mühendisligi Lisans Programi'na müracaat etmek isteyen ögrencilerin, istenen belgeleri basvuru formuna ekleyerek www.yarinlarbizim.org adresi üzerinden Üniversite Ögrenci Isleri Direktörlügü'ne basvurabileceklerini bildirdi.

Basvurularin bugünden baslayarak 19 Haziran 2020'ye kadar sadece "https://www.yarinlarbizim.org/" adresi üzerinden kabul edilecegini aktaran Turgay, telefon veya e-posta ile yapilacak basvurularin degerlendirmeye alinmayacagina dikkati çekti.

Turgay, adaylarin, basvurularinin geçerli olmasi için istenilen belge ve bilgileri eksiksiz olarak "https://www.yarinlarbizim.org/" internet adresine göndermeleri gerektigini söyledi.




Yurt Dünya 4.06.2020 11:03:45 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da dolu yağışı tarım ürünlerine zarar verdi

2

Silifke'de "Kültürün İzinde Mersin" etkinliği düzenlendi

3

Hatay'da 14 düzensiz göçmen yakalandı

4

Hatay'da sahte içki ve ham maddesi ele geçirildi

5

Muhittin Böcek Akdeniz Belediyeler Birliği başkanlığına seçildi

6

Mersin'de kontrolden çıkan otomobil bariyere saplandı

7

Reyhanlı'da tarlada çıkan yangın söndürüldü

8

Adana'da tır şoförü damada meslektaş ağabeyleri araç lastiği hediye etti

9

Mersin'deki zincirleme trafik kazasında ölü sayısı 11'e çıktı

10

Burdur'da nişanına giderken trafik kazasında ölen genç kız ve kardeşi defnedildi