Nurdağı’nda sağlık hizmeti eksiksiz sağlanıyor

Nurdağı’nda sağlık hizmeti eksiksiz sağlanıyor

Nurdağı’nda sağlık hizmeti eksiksiz sağlanıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ciddi yıkımın yaşandığı Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde sağlık hizmetinin eksiksiz ve düzenli şekilde sağlandığını açıkladı.
Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6’lık iki büyük depremin en çok yıkıma yol açtığı noktalardan biri de Gaziantep’in Nurdağı ilçesi oldu. İlk belirlemelere göre 4 bin 787 acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık binanın tespit edildiği ilçede 2 bin 500 civarında vatandaş hayatını kaybederken, binlerce vatandaş da yaralandı.

Sağlık hizmetleri düzenli ve eksiksiz olarak sağlanıyor
Yaşanan afetin ardından ilçedeki yaralar bir yandan konteyner kentler ve çadır kentlerde sarılmaya çalışılırken bir yandan da geçici barınma alanları ve kalıcı konutların inşası sürüyor. Deprem felaketinin ciddi yıkıma yol açtığı ilçede sağlık hizmetleri ise düzenli ve eksiksiz olarak sağlanıyor. İlçedeki ve köylerdeki afetzede vatandaşlara ulaştırılan sağlık hizmetleri ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde hastane ve sağlık hizmeti ihtiyacı düzenli ve eksiksiz olarak sağlanıyor. Afetzede vatandaşlarımıza birçok tıbbi branşta, gerekli tıbbi donanımla hizmet veriliyor. Sağlık hizmetleri taramalarla köylere ulaşıyor. Deprem bölgesinden haberlerimiz iyi" ifadelerini kullandı.


Güncel 8.03.2023 12:09:20 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de "Tam Ölçekli Radyasyon Acil Durum Tatbikatı" yapıldı

2

Mersin'de çalıştığı iş yerine "yağma" süsü veren personel ve 2 şüpheliye gözaltı

3

Akseki'nin 5 Yıllık Yerel Kalkınma Stratejisi IPARD LEADER programından onay aldı

4

Antalya Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen futbol turnuvasında Antalya Sağlıkspor birinci oldu

5

Mersin'de iki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı

6

Sudan'a çadır ulaştıracak ikinci yardım gemisi Mersin'den yola çıktı

7

Isparta'da 22 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

8

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Çalışkan, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

9

Tokat'ta kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden askerin cenazesi Isparta'da defnedildi

10

Huawei Cloud IDC'nin Türkiye değerlendirme raporunda "Lider" konumunda