Nurhak Dağı'ndaki 2023 metrekarelik alana Cumhuriyetin 100'üncü yılı anısına ay yıldız işlendi

Nurhak Dağı

Nurhak Dağı'ndaki 2023 metrekarelik alana Cumhuriyetin 100'üncü yılı anısına ay yıldız işlendi

KAHRAMANMARAS (AA) - Kahramanmaras'taki Nurhak Dagi'na, 2023 metrekareye tas, çakil ve kireç kullanilarak, Cumhuriyetin kurulusunun 100. yili anisina ay-yildiz yapildi.

Nurhak Kaymakami Cihat Koç'un baslattigi ve toplumun tüm kesimlerden vatandaslarin da katilimiyla 3 bin 90 rakimli Nurhak Dagi'nin 1923'üncü metresindeki 2 bin 23 metrekarelik alana tas, çakil ve kireç kullanilarak ay-yildiz insa edildi.

Dagin çevresinden rahatlikla çiplak gözle görülebilen isleme, ilçedeki askeri polis, güvenlik korucusu, bekçi ve vatandaslarin katilimiyla 15 günde yapildi.

Kaymakam Cihat Koç, gazetecilere yaptigi açiklamada, Cumhuriyetin 100. yilina ithafen 2023 metrekare boyali alan içerisinde ay-yildizi Nurhak Dagi'na ilmek ilmek islediklerini söyledi.

Emegi geçenlere tesekkür eden Koç, "Ortaya Türkiye'nin bu yükseklikteki en büyük tas yigma boyama ay yildizi çikti. Çok gururlu ve mutluyuz. Ay-yildizimizin çevre ilçelerden de görülebiliyor olmasi Nurhak olarak bizi ayrica sevindirdi." ifadelerini kullandi.

Çalisma ekibinin içinde yer alanlardan Ferhat Parlak da dagin egimli yapisindan dolayi çalisirken zorlu anlar yasadiklarini ancak el ele vererek, güzel bir isçilik ortaya çikardiklarini anlatti.

Enes Kus da ayakta kalmanin bile zor oldugu yamaçta, günesin yakiciligi karisinca çok güçlük çektiklerini ancak ay-yildizi görkemli bir sekilde Nurhak Dagi'na islemeyi basardiklarini kaydetti.




Yurt Dünya 27.06.2020 15:03:50 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da yağış ve fırtına etkili oldu

2

Adana'da tırla hafif ticari aracın çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı

3

Akdeniz Üniversitesi'nde hasta yakınları otel konforunda ağırlanacak

4

Antalya'da yapımı devam eden "İleri Sağlık Araştırmaları Merkezi" gün sayıyor

5

Hatay'da cipin çarptığı yaya yaralandı

6

Antakya'da lise öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi

7

Karaisalı'da "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" sergisi açıldı

8

Silifke'de canlı hayvan pazarında hazırlıklar tamamlandı

9

Antalya'da dolandırıcılık operasyonunda 1 zanlı tutuklandı

10

Gülnar'da üreticilere ekipman desteği verildi