Odada her şey yandı, ‘Besmele’ yazısı yanmadı

Odada her şey yandı, ‘Besmele’ yazısı yanmadı

Odada her şey yandı, ‘Besmele’ yazısı yanmadı

Muğla’nın Datça ilçesi Mesudiye Mahallesi’nde 13 Temmuz’da çıkan orman yangınında ormanlık alan ve tarım arazisinin yanında bulunan dubleks evin üst katı, evin müştemilatı ve park halindeki araç tamamen yanarken, ‘Besmele’ yazısı yanmadı.
Dubleks evin ormana yakın bölümünde önce kuru otlar, ardından ahşap bölümler yanmaya başladı. Park halinde bulunan araca sıçrayan alevler aracı da küle çevirdi. Dubleks evin ikinci katındaki odalara sıçrayan alevler ekiplerin müdahalesi ile söndürüldü. İkinci katta bulunan ve yanan eşyalar arasında bulunan çift taraflı ‘Besmele’ bulunan kitapçığın kapağının ise alevlerden etkilenmediği görüldü. Sülüs hat sanatıyla yazıldığı öğrenilen ve ayna yazısı olarak adlandırılan ‘Bismillâhirrahmanirrahim’ yazısının çevresi tamamen yanarken, ‘Besmele’ yazısı yanmadı.
Orman yangınında tarım alanlarındaki çok sayıda badem ve zeytin ağacı da alevlerden zarar görürken, Mesudiye yolu üzerindeki ormanlık alandaki çok sayıda arı kovanı da yandı.


Yurt Dünya 15.07.2022 13:32:32 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uzun, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

2

ATB Başkanı Çandır'dan sel ve hortumun tarım alanlarına verdiği zarara ilişkin açıklama

3

Antalya'da evde sağlık ekipleri 120 bin hayata dokundu

4

Ispartalı yazar Silleli, 61 yıldır biriktirdiği binlerce kitabı hediye ediyor

5

Antalya'da bir kişi aracında ölü bulundu

6

Mersin'de kuyumcuyu soyan zanlı tabancayla havaya ateş ederek kaçtı

7

Türkiye'de her 10 tüketiciden 8'i daha akıllı ve enerji verimli cihazlar istiyor

8

Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 30 şüpheli yakalandı

9

Bozyazı ilçesinde dolu etkili oldu

10

Obilet kayak tatili için öne çıkan rotaları paylaştı