Öğrenciler çöpleri sanata çevirdiler

Öğrenciler çöpleri sanata çevirdiler

Öğrenciler çöpleri sanata çevirdiler

Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksek Okulu ve Oltu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen projede öğrencilerin atık malzemelerden yaptıkları eserlerin yer aldığı sergi açıldı.
Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksek Okulu Grafik ve Tasarım Bölümü öğrencileri, bir ay boyunca yaptıkları çalışmada atık malzemeleri sanata çevirdiler. Yaklaşık 30 eserin yer aldığı sergi İlçe Kaymakamı Cevdet Bakkal tarafından açıldı. Okul binasında açılan sergi, katılımcılar tarafından beğenildi.
Grafik ve Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Ferdi Ayaz, “Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksek Okulu ve Oltu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan sıfır artık ile el sanatları arasındaki bağlantılı proje ile bizim Grafik Tasarım Bölümü öğrencilerimiz Oltu ve çevresindeki toplamış oldukları atıkları sanat nesnesine dönüştürdüler. Bugün açtığımız sergimizde 30 adet çalışmamız var. Farklı atıkları bir araya getirerek çöpleri sanat nesnesine dönüştürme sergisi oluşturduk” dedi.


Güncel 20.05.2022 09:25:42 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de yangından etkilenen 45 hektarlık alan 7 bin 500 fidanla yeşertilecek

2

QNB Türkiye küresel ölçekte ilk İklim Geçiş Tahvil ihracını gerçekleştirdi

3

Hatay'da anne adayları doğum korkularını gebe okulundaki eğitimlerle aşıyor

4

Doğu Akdeniz'in derinliklerine inen dalgıçlar canlıların renkli dünyasını görüntüledi

5

SYS Grup Türk savunma sanayisini Baltık bölgesinde temsil edecek

6

Burdur'da 3 aracın karıştığı kazada 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

7

Türk yazılımcı ve tasarımcılar İstanbul'da ödüllendirildi

8

Adana'da evinde 2 silah, el bombası ve patlayıcı ele geçirilen zanlı tutuklandı

9

Mersin'de seyir halindeki taksi, devrilen ağacın altında kaldı

10

GÜNCELLEME - Hatay'da kayıp olarak aranan yabancı uyruklu çocuk gömüldüğü topraktan yaralı çıkarıldı