Öğrenciler, elleriyle yaptığı kuş yuvalarını ağaçlara yerleştirdi

Öğrenciler, elleriyle yaptığı kuş yuvalarını ağaçlara yerleştirdi

Öğrenciler, elleriyle yaptığı kuş yuvalarını ağaçlara yerleştirdi

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, elleriyle yaptıkları kuş yuvalarını Keçiören Belediyesi Kartaltepe Kent Ormanı’ndaki ağaçlara yerleştirdi.

Keçiören Belediyesi ile Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, doğayı korumak ve toplumsal farkındalık oluşturmak amaçlı ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde öğrencilerin katılımıyla ‘Kuş Yuvaları Yerleştirme Etkinliği’ düzenlendi. Kendi elleriyle kuş yuvası yapan öğrenciler, yuvaları ilçedeki Kartaltepe Kent Ormanı’nda bulunan ağaçlara tek tek astı. Gençlere eşlik eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, bir de konuşma gerçekleştirdi.

“Keçiören bir park cenneti”
Ankara’da en çok kuşun Keçiören’de olduğunu, yeşil alan yapılınca doğanın dengesini kurduğunu dile getiren Altınok, “Keçiören bir park cenneti. Ankara’da en çok kuş da Keçiören’de. Ağaç dikerseniz, yeşil alanlar yaparsanız orada hemen doğa dengesini kuruyor. Kuş yoktu kuş sesi de yoktu. Çöplükten bir gül bahçesi yaptık. Şimdi cıvıl cıvıl kuş sesleri var. Sizlere yeni yerler yapıyoruz. Buz patenimizi, kaykay alanı, tenis kortu, lunapark açıyoruz. Bir de Bağlum’da 179 dönümlük park yaparak kentimize kazandıracağız. Bu hizmetleri yaptıkça kuş seslerini duyuyoruz” dedi. Altınok, gençleri çok sevdiklerini belirterek onlara birçok telkinlerde bulundu.

“Kuşlar üşüyor, ısınamıyor”
Etkinliğe katılan ilkokul öğrencilerinden Eymen Soyduru, yuvaları öğretmenlerin yardımlarıyla boyadıklarını açıklayarak, “Kuşlar kış aylarında üşüyorlar. Isınamıyorlar, yemek bulamıyorlar. O yüzden onların ısınmaları için yemek yemeleri için böyle kuş yuvalarını hazırladık. Bunları öğretmenlerimizin yardımlarıyla boyadık. Çok mutluyum” diye konuştu.

Öğrenciler hep beraber kuş yuvalarını bıraktıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Altınok, kuş yuvalarının yapılmasına öncülük eden iki öğretmene de teşekkür belgesi takdim etti.


Güncel 18.01.2022 18:13:46 0

İlginizi Çekebilir

1

Kozan ilçesinde jandarma ekipleri öğrencilerle bir araya geldi

2

Deri sektörü paydaşları, Antalya'da bir araya geldi

3

Alanya'da yağış hayatı olumsuz etkiledi

4

Emisyonsuz araçlar için şarj istasyonları da yenilenebilir enerjiye yöneliyor

5

Isparta'da vücut bütünlüğü bozuk halde ölü bulunan çobanın uzuv araması sürüyor

6

Kamu Hastane yöneticileri Antalya'da buluştu

7

Yandex Cup finallerinde 196 geliştirici 140 bin dolarlık ödül için yarıştı

8

Setur Marinaları Göcek'te iki marinayı devraldı

9

Burdur'da fabrikanın çatısından düşen işçi öldü

10

Mersin'de fiyat etiketi ve haksız fiyat artışı denetiminde 360 bin 924 lira ceza kesildi