Öğretmenleri söyledi, öğrenciler aileleriyle uyguladı

Öğretmenleri söyledi, öğrenciler aileleriyle uyguladı

Öğretmenleri söyledi, öğrenciler aileleriyle uyguladı

Ordu’nun Ünye ilçesi Anafarta İlkokulu 3/F sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmenleri Serpil Çaklı’nın himayesinde eTwinning platformunda yürüttükleri “ 7’den 70’e Akıl ve Zeka Oyunları “ adlı proje ile bir çok akıl ve zeka oyununu aileleriyle birlikte öğrendi.
Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle okulların kapalı olduğu pandemi süresi içerisinde öğretmenleri Serpil Çaklı’nın kontrolünde evlerinde öğrendikleri akıl oyunlarını aile bireyleri ile paylaşan öğrenciler internet ve ekran bağımlılığından uzaklaşarak dikkat ve odaklanmaları sağlandı.
Evde kalınan süre içerisinde öğrencileriyle bağlarını koparmayarak zekâ ve akıl oyunlarının öğrencileri için olumlu geçtiğini ifade eden sınıf öğretmeni Serpil Çaklı,” Projemizde akıl ve zekâ oyunları öğreterek, öğrencilerimizin bilişsel, duyuşsal ve psikomotor becerilerini geliştirmeyi amaçladık. Akıl ve zekâ oyunları sayesinde öğrencilerimizin çok yönlü gelişmelerine katkı sağlamış olduk. Akıl oyunları ile öğrencilerimin dikkat ve odaklanma becerileri artarken akıl yürütme ve problem çözme becerileri de gelişti. Böylece dersleri daha dikkatli dinlemeye ve verilen yönergeleri hatasız tamamlamaya başladılar. Sorunlarla başa çıkma, pes etmeme, yeni stratejiler geliştirme ve oyunlarda centilmenlik gibi birçok beceriyi de kazanmış oldular. Proje süresince çalışmalarımızı her daim destekleyen değerli velilerime ve her oyunu heyecanla öğrenen ve öğreten öğrencilerime teşekkür ediyorum” dedi.


Güncel 31.05.2020 22:41:50 0

İlginizi Çekebilir

1

Dünya Etnospor Birliği Başkanı Bilal Erdoğan, Kahramanmaraş'ta STK temsilcileri ve gençlerle buluştu

2

Alanyaspor, Fatih Karagümrük maçı hazırlıklarına başladı

3

Basketbol: FIBA Kadınlar Avrupa Kupası

4

Hatay'da tırla çarpışması sonucu ikiye ayrılan otomobilin sürücüsü yaralandı

5

KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Mersin'de temaslarda bulundu

6

Alanya'da huzurevinde yaşayan kişi bedenini kadavra olarak bağışladı

7

Antalya'da "Sanal Bahis ve Kumarın Görünmeyen Yüzü" konferansı düzenlendi

8

Burdur'daki Gölhisar Gölü'nde su seviyesinin azalmasına karşı alınabilecek önlemler toplantıda görüşüldü

9

Anamur'da "Etkili İletişim Becerileri" söyleşisi düzenlendi

10

Kaleci İsmail Çipe'nin babasının cenazesi Hatay'da defnedildi