OKÜ’NÜN QR KODLU FİDAN DİKİM KAMPANYASI İLGİ GÖRÜYOR

OKÜ’NÜN QR KODLU FİDAN DİKİM KAMPANYASI İLGİ GÖRÜYOR

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, "Bir fidanı toprakla buluşturmak, büyüyüp yeşermesini sağlamak kendimiz ve neslimiz için önemlidir” dedi. Adına fidan dikimi gerçekleştiren TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 24 Ocak 2020 tarihli teşekkür mesajında günümüz dünyasında ağaçlanmanın önemine dikkat çekerek, dinimizde de önemli yer tutan fidan dikimi konusunda göstermiş oldukları gayretlerinden dolayı Türkiye'nin saygın üniversitelerinden biri olan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’e teşekkür etmişti.

Yeşilin bin bir tonuna ev sahipliği yapan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak üzere başlatmış olduğu, QR kodlu fidan dikim kampanyası kapsamında yüzlerce fidanı toprakla buluşturup, toprağa hayat olmaya devam ediyor. OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk tarafından hayata geçirilen ve adına Karacaoğlan Yerleşkesi’nde fidan dikilenler tarafından takdirle karşılanan kampanya yoğun ilgi ve istekle devam etmektedir.

Bu kapsamda OKÜ tarafından kendisine Fahri Doktora unvanı verilen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere Osmaniye’nin iş insanları, sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Üniversitenin tüm kadın personelleri adına yeşilin her tonuyla hazır olan fidanlar toprakla buluşmuştu.

Evden çıkamadığımız bu günlerde Kurumsal Instagram hesabı üzerinden farklı konularda, konunun uzmanı kişilerle canlı söyleşiler gerçekleştirerek, öğrencileri başta olmak üzere birçok insana adeta bilgi şöleni sunan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, canlı söyleşi programlarında ağırladığı konukları adına fidan dikerek çevre dostu bir Üniversite olduğunu bir kez daha göstermektedir. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, adına fidan diktiği konuklarının, fidanlarının konumunu istedikleri zaman görebilecekleri QR kodlu sertifikalarını e-posta adreslerine göndererek, konuklarının fidanlarıyla ilişkilerini devam ettirmelerini sağlamaktadır.

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, "Bir fidanı toprakla buluşturmak, büyüyüp yeşermesini sağlamak kendimiz ve neslimiz için önemlidir. Toplumun tüm kesimlerinin çevreye olan duyarlılığına katkıda bulunmak amacıyla başlattığımız kampanyaya Üniversitemiz öğretim elemanlarının, idari personelin ve öğrencilerinin sahip çıkmaları ve bunu sosyal medya aracılığı ile paylaşmaları bizleri mutlu etmiştir. Biz OKÜ olarak, yeni nesiller için yaşanabilir çevreyi önemsiyoruz. Ağaç sevgimizi geliştirecek bu kampanyanın büyüyerek daha geniş kitlelerce benimseneceğini düşünüyorum. Doğaya sahip çıkma ve çevreyi koruma OKÜ’nün işidir” dedi.

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU, “OKÜ, TÜRKİYE’NİN EN SAYGIN ÜNİVERSİTELERİNDEN”

OKÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığınca geliştirilen Basın ve Halkla İlişkiler Birimi tarafından fidan bilgilerinin sisteme eklendiği ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nce koordinat bilgileri güncellenen Elektronik Fidan Sertifikası Yazılımının devreye alınmasıyla Fidan dikimi geçekleştirilmeye başlandı.

İlimiz protokolü ve Osmaniyeli vatandaşlarımızın Elektronik Fidan dikimine ilgisi her geçen gün artıyor. Farkındalığı artırmak amacıyla Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Üniversitemiz tarafından kendisine Fahri Doktora unvanı verilen TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu adına elektronik fidan dikimi gerçekleştirmişti.

Adına fidan dikimi gerçekleştiren TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Murat Türk'e gönderdiği 24 Ocak 2020 tarihli teşekkür mesajında günümüz dünyasında ağaçlanmanın önemine dikkat çekerek, dinimizde de önemli yer tutan fidan dikimi konusunda göstermiş oldukları gayretlerinden dolayı Türkiye'nin saygın üniversitelerinden biri olan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’e teşekkür etmişti.. Hisarcıklıoğlu, Rektör Türk’e gönderdiği teşekkür mektubunda, "Özellikle şehirleşen, betonlaşan ve çölleşen bir dünyada ağaçlandırmanın ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bizim inancımızda da bu vardır. "Bir nefesiniz varsa ve elinizde bir fidan bulunuyorsa, bunu dikin" der. Ülkemizin saygın eğitim yuvalarından birisi olan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak, adıma tahsis edilen bir fidan dikmek nezaketinde bulunduğunuz için teşekkür ediyorum. Üstlendiğiniz görevleri başarıyla yerine getirme gayretlerinizin ve yaptıklarınızın, girişimcilik ruhu taşıyan herkese örnek olmasını ve ülkemizde kalıcı modeller oluşturmasını diliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum." ifadelerine yer vermişti.

 



Osmaniye 13.05.2020 13:22:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği