Omsan Logistics Malatya-Nurdağı demir yolu hattında seferlere başlıyor

Omsan Logistics Malatya-Nurdağı demir yolu hattında seferlere başlıyor

Omsan Logistics Malatya-Nurdağı demir yolu hattında seferlere başlıyor

İSTANBUL - Omsan Logistics, onarım çalışmalarının ardından yeniden hizmete alınan Malatya-Gölbaşı-Narlı-Nurdağı demir yolu hattında taşımacılık faaliyetlerine başlamaya hazırlanıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar gören Malatya-Gölbaşı-Narlı-Nurdağı demiryolu hattı, onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının (TCDD) seferlere başladığı hatta, Omsan Logistics de bu hatta kısa süre içinde yük taşımacılığına başlayacak.

- "Bu gelişme bölgesel kalkınmayı da hızlandıracak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Omsan Logistics Genel Müdürü Ahmet Tansık, 235 kilometre uzunluğundaki Malatya-Gölbaşı-Narlı-Nurdağı demir yolunun yeniden hizmete açılmasının bölge ekonomisi ve lojistik sektörü açısından kritik öneme sahip olduğunu belirtti.

Tansık, hattın kapalı olduğu dönemde, yük taşımacılığının zorunlu olarak Malatya-Sivas-Kayseri-İskenderun güzergahına yönlendirildiğini hatırlatarak, "Bu uzun ve maliyetli rota hem zaman hem de maliyet açısından ciddi kayıplara yol açıyordu." değerlendirmesini yaptı.

Ulaştırma Bakanlığının yakın takibi ve sürece hız vermesi sonucu yeniden devreye alınan hattın lojistik taşımacılığında maliyetleri düşüreceğini ve verimliliği artıracağını belirten Tansık, Omsan Logistics'in demir yolu hattında taşımacılık operasyonlarına başlayacağını aktardı.

Tansık, Malatya-Gölbaşı-Narlı-Nurdağı demiryolu hattının bölge lojistiğinin belkemiği konumunda olduğunu kaydederek, "Yeniden hizmete alınan bu hat sayesinde Akdeniz limanlarına doğrudan erişim imkanı sağlanacak. Bölgenin dış ticaret kapasitesini artıracak bu gelişme, bölgesel kalkınmayı da hızlandıracak." ifadelerini kullandı.

- "Demirdağ tesislerimizden çıkarılan demir cevherinin taşınma süresi kısalacak"

Ermaden Genel Müdürü Halil Yıldırım da Demiryolu hattının yeniden devreye alınmasının, OYAK Maden Metalürji şirketlerinin ham madde tedarikinde kritik bir rol üstlenen Ermaden'in faaliyetleri açısından taşıdığı öneme dikkati çekti.

Yıldırım, "Hattın tekrar hizmete girmesiyle birlikte, Sivas'ın Divriği ilçesinde bulunan Demirdağ tesislerimizden çıkarılan demir cevherinin taşınma süresi kısalacak, taşıma kapasitesi de iki katına çıkacak. Bu gelişme, OYAK Maden Metalürji şirketlerinin rekabet gücüne katkı sağlayacak." değerlendirmesini yaptı.



Ekonomi 13.10.2025 14:45:26 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk savunma sanayisi ihracat odaklı büyümeyi sürdürecek

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremde hasar gören 500 Evler Sitesi'nin yerinde güvenli konutlar yükseldi

3

Antalya'da yolcu otobüsü şarampole devrildi

4

Adana, Hatay, Mersin, Kayseri, Osmaniye ve Niğde'de 287 bin 254 su kuşu sayıldı

5

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, BOTAŞ Dörtyol Terminali'nde konuştu:

6

Gülnar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynel Nar yeniden görevine seçildi

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Enkazdan 117 saat sonra kurtarılan Zeliha, öğretmenlik hayaline protez bacakla ilerliyor

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerde hasar gören Kahramanmaraş'taki altyapı sil baştan yapılıyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Sağlıkçı olarak geldiği deprem bölgesine 21 kütüphane, 135 bin kitap kazandırdı

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremden sonra inşa edilen hastanede 2 yılda 73 bin ameliyat gerçekleştirildi