OMÜ Fizik, Kimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümleri akredite oldu

OMÜ Fizik, Kimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümleri akredite oldu

OMÜ Fizik, Kimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümleri akredite oldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fizik, Kimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümleri, Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından yapılan üç günlük değerlendirmenin ardından akredite oldular.
OMÜ Fen Edebiy0at Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Kasap, yaptığı açıklamada yeni akredite olan bölümler ile birlikte Fakültenin akredite bölüm sayısının sekize çıktığını belirterek geriye kalan altı bölümünde önümüzdeki günlerde değerlendirmeye tabi tutulacağını ve yıl sonuna kadar tüm Fakültenin akredite olacağını umduklarını ifade etti.
FEDEK, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından tanınan bir akreditasyon kuruluşu olup Avrupa’nın yüksek öğretimde saygın kalite güvence kuruluşu CEENQA’da da tam üye olarak yer alıyor. Dolayısıyla akredite olan toplam sekiz bölüm Avrupa standartlarında eğitim-öğretim hizmeti verdiklerini belgelendirmiş oldular.


Güncel 8.06.2022 14:01:19 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seymen Çınar Sarı'nın cenazesi defnedildi

2

Antalya'da servis araçlarının kaza yapması sonucu iki öğrenci yaralandı

3

Burdur'da Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliği gerçekleştirildi

4

Hatay'da hayırsever iş insanının desteğiyle yaptırılan okul hizmete girdi

5

Türk Kızılay Hatay Şube Başkanı Kimyonoğlu, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

6

Adana'da polis ekipleri okulların çevresinde denetim yaptı

7

Kalite güvencesi sistemleri eğitimin sürekli gelişimine önemli katkı sunuyor

8

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 111 şüpheliyi yakaladı

9

Alanya'da ilk ders “bayrak sevgisi” temasıyla başladı

10

Antalya'da otobüs kazasında hayatını kaybedenlerin cenazeleri yakınlarına teslim ediliyor