OMÜ’ye “HAVELSAN Akademi” kurulacak

OMÜ’ye “HAVELSAN Akademi” kurulacak

OMÜ’ye “HAVELSAN Akademi” kurulacak

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Hava Elektronik Sanayii A.Ş. (HAVELSAN) ve Samsun Teknopark arasında teknoloji alanında personel eğitimlerinin gerçekleştirilmesine yönelik işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında OMÜ bünyesinde “HAVELSAN Akademi” kurulacak.
Samsun-Çarşamba Havalimanı’nda devam eden TEKNOFEST KARADENİZ’in HAVELSAN standında gerçekleşen törende protokol metnine; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar ve Samsun Teknopark Genel Müdürü Ekrem Altan imza attı.

OMÜ bünyesinde HAVELSAN Akademi kurulacak
Anlaşmayla OMÜ bünyesinde kurulacak ve Karadeniz Bölgesi koordinasyonu Samsun Teknopark tarafından sağlanacak HAVELSAN Akademi, ortak belirlenecek konu başlıklarında üniversite bünyesindeki akademisyenlere HAVELSAN tarafından yüz yüze ve online olarak tamamlama eğitimi verilmesi hedefleniyor. Alınan eğitimlerle akademisyenlerin kendi üniversiteleri bünyesindeki öğrencilere ve kendi bölgelerinde bulunan firmaların mühendislerine almış oldukları deneyimleri aktarması amaçlanıyor. Ayrıca protokolle ortak çalışmaların somut ve sürdürülebilir bir temele oturtulması, kurulacak olan eğitim merkezlerindeki eğitimlerin sağlıklı yürütülmesi için temsilci görevlendirilmesi planlanıyor.
Törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Sevim Alışır, akademisyenler ve öğrenciler de katıldı. Protokol ardından stant gezisiyle devam eden ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.


Güncel 31.08.2022 15:49:43 0

İlginizi Çekebilir

1

Akseki'nin 5 Yıllık Yerel Kalkınma Stratejisi IPARD LEADER programından onay aldı

2

Antalya Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen futbol turnuvasında Antalya Sağlıkspor birinci oldu

3

Mersin'de iki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı

4

Sudan'a çadır ulaştıracak ikinci yardım gemisi Mersin'den yola çıktı

5

Isparta'da 22 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

6

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Çalışkan, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

7

Tokat'ta kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden askerin cenazesi Isparta'da defnedildi

8

Huawei Cloud IDC'nin Türkiye değerlendirme raporunda "Lider" konumunda

9

Antalya'da Plancia Magna heykeli açıldı

10

7. Uluslararası Mersin Maratonu'nun tanıtım toplantısı yapıldı