Organ nakilli hastalara "Evde de maske takın" uyarısı

Organ nakilli hastalara

Organ nakilli hastalara "Evde de maske takın" uyarısı

ANTALYA (AA) - AYSE YILDIZ - Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Bülent Aydinli, organ nakli olan ve ilaç kullanan hastalarin, evde baskalari varsa muhakkak kendilerini farkli odalarda izole edip, maskelerini de takmalari gerektigini bildirdi.

Hastanenin Organ Nakli Merkezi Müdürü de olan Bashekim Aydinli, AA muhabirine yaptigi açiklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde operasyonlara bir süre ara verdiklerini söyledi.

Türkiye'nin en büyük organ nakil merkezlerinden birisi olduklarini ve çok sayida özellikli operasyona imza attiklarini belirten Aydinli, "Nakillere, hasta sagligini düsünerek ara verdik. Çünkü bizim bu hastalara nakil yapildiktan sonra organlari reddetmemesi için verdigimiz ilaçlar ne yazik ki bagisikliklarini düsürebiliyor. Bu nedenle hastalar, Kovid-19 hastaliginin hedefi oluyorlar. Bunun için nakile bir müddet ara verdik." diye konustu.

Kovid-19 salgini stabil olunca hastalarin yine kontrollerine devam edeceklerine deginen Aydinli, nakil yapilacaklarin tetkiklerinin ise sürdügünü belirtti.

- "Nakil hastalari evin farkli odasinda izole edilmeli"

Aydinli, salgin süreci normale dönünce organ nakli konusunda da normal isleyisin devam edecegini ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Nakil olmus, ilaç kullanan hastalar, daha fazla salgina yakalanma ve agir geçirme ihtimali oldugundan muhakkak kendilerini iyi izole etmeleri lazim. Ilaçlarini düzenli kullanmalari lazim. Beslenmelerine ve uykularina dikkat etmeleri gerekiyor. Evde baskalari varsa muhakkak kendilerini farkli odalarda izole edip, maskelerini mutlaka takmalari lazim. Mümkün oldugu kadar da disari çikmamalari gerekiyor bu hastalarin."

Kovid-19 sürecinde açiklanan tedbirlere herkesin dikkat etmesi gerektigini vurgulayan Aydinli, nakilli hastalarin hiçbir zaman tedbiri elden birakmamalari uyarisinda bulundu.



Yurt Dünya 25.04.2020 12:46:36 0

İlginizi Çekebilir

1

Eğirdir Gölü'nde patlamamış el bombaları bulundu

2

Kahramanmaraş'ta otomobilin çarptığı kişi öldü

3

Isparta'da firari FETÖ hükümlüsü yakalandı

4

Osmaniye'de demir çelik tesisinde kireç silosunun devrilmesi sonucu 2 işçi öldü

5

Burdur'da kanadı kırık baykuşu jandarma kurtardı

6

Antalya'da günübirlik kiralanan evler denetlendi

7

Kahramanmaraş'ta Gençlik Yürüyüşü düzenlendi

8

Adana'da düzenlenecek "Kariyer ve Mesleki Eğitim Günleri" tanıtıldı

9

Adana'da dere yatağına düşen inek ve buzağısı kurtarıldı

10

Saimbeyli'de öğrenciler şenlikte eğlendi