OSMANİYE BELEDİYESİ 4'ÜNCÜ KİTAP FUARI AÇILDI

OSMANİYE BELEDİYESİ 4

Osmaniye Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kitap Fuarı, kapılarını kitapseverlere açtı. Masal Park yanındaki Fuar Alanında düzenlenen programa Vali Ömer Faruk Coşkun, Belediye Başkanı Kadir Kara, Garnizon Komutanı Emin Yılmaz Sancaktar, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda kitapsever katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan açılış töreninde ilk olarak 2003-2006 yılları arasında Osmaniye Valiliğini yürüten Merkez Valisi İsa Küçük konuştu. Vali küçük, Osmaniye'de tekrar bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, katılımcı tüm kitapseverlere teşekkürlerini sundu. Kitap Fuarının onur konuğu olan Türk Edebiyatının güçlü ve sevilen kalemi Canan Tan, burada bulunmaktan dolayı kendisini son derece mutlu hissettiğini belirterek, "Türkiye'nin pek çok yöresinde etkinliklere katıldım, bir çok yerde onur konuğu oldum ama Osmaniye nedense gözümde çok farklı kişiliğe büründü. Bana teklif geldiğinde de hemen seve seve geleceğimi söyledim. Burada hem valimize hem de belediye başkanımıza ve diğer emeği geçen herkese beni davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Bir yazar olarak kendimce bir şeyler yaptığımı düşünüyorum, mesajı olan kitaplarım var olmayanlar var. Birde çocuklar için, daha okula yeni başlayanlardan, lise sona kadar, ondan sonra yetişkinler içinde kitaplarımız var. Çocuklarımızı hiç ihmal etmiyoruz. Birde şöyle bir tavsiyem var, çocuklar, ailenin, büyüklerinin elinde kitap görürse kitap okumaya heveslenir. Onun için de öğretmenlerimize de çok iş düşüyor. Onlarla beraber kitap okumayı denemeliyiz her şekilde. İyi ki Osmaniye'ye gelmişim, şuanda çok mutluyum." dedi.
Son olarak konuşan Belediye Başkanı Kadir Kara'da, 10 gün serecek fuara 7'den 70'e herkesi beklediklerini belirterek, "Bu zaman zarfında kitapseverler, hayranı oldukları yazarlara kitaplarını imzalatabilme fırsatı bulacaklar. 80 stantta, 180 yayınevi 10 gün süreyle hizmet verecek, 150 yazar okuyucularıyla buluşacak. Türkiye'nin en önemli yazarları arasında olan isimler tecrübelerini, bilgi ve birikimlerini düzenlenecek olan 29 ayrı söyleşi programında okuyucuları ve ile paylaşacak." dedi.
Masal Park yanında 2 bin 400 metre karelik kapalı alanda hizmet verecek olan Kitap Fuarı, 15 Aralık'a kadar, 9.30-20.30 saatleri arasında açık olacak.



Osmaniye 6.12.2019 16:56:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği