Osmaniye Belediyesi’nden Oyuncak Festivali

Osmaniye Belediyesi’nden Oyuncak Festivali

Osmaniye Belediyesi’nden Oyuncak Festivali

Osmaniye Belediyesi 5. Çocuk Oyunları ve Oyuncakları festivali kapsamında Kuklamanya-Marmelat sahne aldı.

Masal Park açık hava tiyatro alanında sahneye çıkan okul öncesi öğretmeni Vantrolog Çiğdem Çelebi’nin ‘kuklamanya’ gösterisine çocuklar ve aileler yoğun ilgi gösterdi.

Çocuklara yönelik yapılan etkinlikte bilgiyi kuklamanya sanatıyla eğlenceli bir şekilde aktaran Vantrolog Çelebi, Marmelat isimli kuklasıyla çocuklara muhteşem bir gösteri sundu.

Çocukların ve ailelerinin yoğun ilgisi eşliğinde gösterisini tamamlayan Çiğdem Çelebi, eğitimci olduğum için Osmaniye’ye gelmeden önce Belediyenin yaptığı kültürel ve sosyal etkinlikleri inceledim. Siz çocuklar için çok güzel etkinlikler düzenlendiğini görmek beni memnun etti. Osmaniye Belediyesi’ne teşekkür ediyor başarılar diliyorum. İyi ki Belediye Başkanımız Kadir Kara, beni sizlerle buluşturdu.” Dedi.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara; “Değerli çocuklar, sevgili gençler, sizler için yapmış olduğumuz bu etkinliklerin amacı, örf, adet ve geleneklerimizde yer alan oyunları öğrenmeniz ve sizden sonraki nesillere aktarmanızdır. Bilişim çağını ve her geçen gün biraz daha yapay zekânın hayatımızda hâkim olduğu bir süreci yaşıyoruz. Elbette bilgiye ve veriye erişmek önemli, mutlaka bunları yapacaksınız. Ama, bütün zamanınızı odanın içerisinde sanal dünyada geçirmenin ötesinde dışarıda  sizin gibi çocukların olduğunu bilmeniz ve o çocuklarla birlikte asırlardan beri gelen oyunları oynayarak daha sosyal bir birey olarak yetişebilmeniz çok önemli. Milletimizin sahip olduğu değerleri korumak, kollamak ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu yolda ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti Devletine sahip çıkmak adına siz gençler için bu etkinlikleri düzenliyoruz. Bizler sizlere güveniyoruz. Geleceğimize sahip çıkacağınıza inanıyoruz. Sevgili gençler, sizler için her türlü etkinliği her zaman yapmaya hazırız ve yapacağız. Sizleri canı gönülden seviyorum.” İfadelerini kullandı.



Osmaniye 23.05.2022 15:49:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de kan bağışı etkinliği düzenlendi

2

Osmaniye İl Özel İdaresi araç filosuna 10 yeni araç

3

Osmaniyeli şehidin çocuklar için istediği şenlik, yerine getirildi! 

4

Osmaniye’de devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

5

Osmaniye'de TCDD'ye ait demir korkulukları çalan 5 şüpheli yakalandı

6

Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap maçları, Osmaniye'de başladı

7

Vali İsa Küçük, Osmaniye'deki anılarını yazdı

8

İnşaat işçisinin acı sonu

9

Osmaniye Eczacı Odası depremzede çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenleyecek

10

Kadirli'de asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14’ü tutuklandı