Osmaniye Belediyesi'nden sıcak yemek

Osmaniye Belediyesi

Osmaniye Belediyesi Karaçay Hizmet Tesislerine kurulan aşevinde, ‘çalışan ve üreten belediyecilik’ esasıyla günlük hazırlanan 10 bin kişilik iftar yemeği veriyor.

Osmaniye Belediyesi Karaçay Hizmet Tesislerine kurulan aşevinde, ‘çalışan ve üreten belediyecilik’ esasıyla günlük hazırlanan 10 bin kişilik iftar yemeği, yine belediyenin araç ve personeliyle ihtiyaç sahiplerine teslim ediliyor. Yaklaşık bir yıl önce faaliyete geçirilen aşevi, ramazanda da vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. 

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen aşevinde, hijyenik ortamda dev kazanlarda pişirilen yemekler, iftar çadırlarında, mahalle iftar programlarında, evde tek yaşayıp bakıma muhtaç yaşlı, engelli vatandaşlara ve cenaze evlerinde vatandaşlara ikram ediliyor. 

Ramazan ayı dolayısıyla iftar saati öncesi, 5 adet dağıtım aracı ile toplam 7 bin kişilik yemek, mahallelerde bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlara günlük ulaştırılıyor. Devlet Bahçeli Meydanında bulunan iftar çadırında haftanın 7 günü 1000 kişilik günlük sıcak yemek hizmetinin yanı sıra, mahalle iftarları olduğunda da talep oranında iftar yemeği hizmeti veriliyor. 

Cenazelere ise bir öğün ücretsiz yemek hizmeti ve evde tek yaşayıp bakıma muhtaç yaşlı, engelli vatandaşlara 2 öğün yemek hizmeti sunuluyor. Aşevi çalışanları, ramazan ayı içerisinde çalışan ve üreten belediyecilik esasıyla günlük ortalama üç çeşit olmak üzere hazırlanan 10 bin kişilik yemek hizmetiyle faaliyetine devam ediyor. Bunun yanı sıra yine aşevinin ekmek ihtiyacı da yine Osmaniye Belediyesi tarafından Karaçay Hizmet Tesisleri içerisine kurulan ekmek fırınından karşılanıyor.

Belediye Başkanı İbrahim Çenet, aşevinde incelemelerde bulunarak, yapılan çalışmalar hakkında görevlilerden bilgi aldı. Başkan Çenet, Ahmet Yesevi Mahallesi’nde ki Osmaniye Belediyesi tarafından projelendirilen aşevi inşaatında çalışmaların da aralıksız devam ettiğini, içerisinde yemek salonu, toplantı salonu, fuaye alanı, mutfak ve fırının da bulunacağı aşevinin kısa sürede tamamlanmasıyla hizmete alınmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi. 

 



Osmaniye 6.04.2024 16:11:00 0
Anahtar Kelimeler: Osmaniye Belediyesi' sıcak yemek

İlginizi Çekebilir

1

Yılda 1 Ton Bal Üretiyor

2

Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül'ün cenazesi, Osmaniye'de toprağa verildi

3

Dr.Korkmaz Tabipler Odasının Yeni Başkanı Oldu

4

Osmaniye'de uçurtma şenliği

5

Adıyaman'daki şehitler göz yaşlarıyla memleketlerine uğurlandı

6

Osmaniye'de 5 düzensiz göçmen yakalandı

7

Hemşehrimiz Şehit Oldu

8

Elektrikli araç sayısı artınca işletmeciler de iş yerlerine şarj üniteleri kurmaya başladı

9

Milli hokeyciler, Avrupa Şampiyonası için Osmaniye'de kampa girdi

10

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu