Osmaniye Kırsal Kalkınmada Atağa Geçecek

Osmaniye Kırsal Kalkınmada Atağa Geçecek

Osmaniye Kırsal Kalkınmada Atağa Geçecek

MHP Genel Başkanı hemşerimiz Devlet Bahçeli, Genel Başkan Başdanışmanı Prof. DR. Ruhi Ersoy ve Milliyetçi Hareket Partisi il genel meclis üyelerinin 2019 yerel seçimlerde köyler de söz verdiği ÇOK BÜYÜK PROJE hayata geçiyor. Ekonomik açıdan büyük önem arz eden bu projenin hayata geçmesi konusunda büyük emek veren Prof. Dr. Ruhi Ersoy, MHP Osmaniye İl Genel Meclisi üyelerine ve Osmaniye'ye desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen hemşerimiz Devlet Bahçeli”ye ve bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. 

Konuyla ilgili Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy ile Tarım ve Orman il Müdürü Mustafa İlmeç bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundular.

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat AKSOY, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

2008 yılından itibaren ülkemizde 42 ilde faaliyet gösteren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) artık ilimizde de faaliyet gösterecektir. TKDK Osmaniye Koordinatörlüğü ilimize hayırlı olsun 

TKDK kırsal bölgelerde tarım ve tarımsal sanayi alanındaki faaliyetler ile geçimini sağlayan kişilere ve toplumlara, daha iyi koşullar altında yaşayıp daha iyi faaliyetlerde bulunulabilmesi için sunulan teşviklerdir. Yapılan maddi ve manevi yardımlarla birlikte kırsal alanlarda kalkınma sağlanması ve yapılan faaliyetlerden maksimum fayda elde edilmesi sağlanır. 

TKDK destek oranları, kişilerin/işletmelerin yapacakları yatırımların büyüklüğüne göre değişmektedir. TKDK projeleri kapsamında yatırımcılara %40 ile %65 oranları arasında hibe desteği sunulmaktadır. Ayrıca yapılacak olan yatırlarda KDV muafiyeti sağlanacaktır. 

TKDK Osmaniye Koordinatörlüğünün kurulmasında emeği geçen başta;

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a, MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ’ye, Tarım ve Orman Bakanı Sayın Prof. Dr. Vahit KİRİŞÇİ’ye, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Sayın Prof. Dr. Ruhi ERSOY’a,TKDK Genel Koorditörü Serkan DOĞAN’a Osmaniye AKP Milletvekillerimiz Sayın İsmail KAYA ve Sayın Mücahit DURMUŞOĞLU’na, Osamaniye Valimiz Sayın Dr. Erdinç YILMAZ’a, ,Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa İLMEÇ’e emeklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

 

Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa İLMEÇ te konuyla ilgili açıklamasında; 

‘’ İlimizin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İPARD kapsamına alınması Osmaniye tarımı için çok önemli bir gelişmedir, İlimizde açılacak olan TKDK Koordinatörlüğünün tarımsal alanda yeni yatırımcı çekeceği, ilimiz ekonomisine katma değer sağlayacağı için büyük memnuniyet duyuyorum. TKDK koordinatörlüğü ile bu yıl içerisinde proje başvurularının alınacak olması ilimize yeni yatırımlar konusunda daha avantajlı bir konuma getirecektir. 

Her alanda büyümeye inançlı olan Osmaniye’miz bu kapsamda yapılacak yeni projeler yeni yatırımlarla daha çok üreten ürettiğini işleyen, markalaşan ve pazar sorunu olmayan bir hal alacaktır. Geçtiğimiz yıllarda bu kapsamda proje yapan illerin kırsal kalkınmasının, tarıma dayalı sanayisinin, ekonomisinin ve istihdamının nereden nereye geldiğini çok iyi biliyoruz. Bu büyük bir fırsattır ve bu fırsatı hep birlikte en iyi şekilde değerlendireceğimize inancım tamdır. OSMANİYE Büyüyecek, sanayisiyle, Ticaretiyle, Tarımıyla, İşçisi ve Çiftçisi ile büyüyecektir. 

Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

MHP İL GENEL MECLİSİ ÜYESİ HALİL ÖZÇELİK, KIRSAL KALKINMA PROGRAMI (IPARD)’INI ANLATTI 

 

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan MHP Osmaniye İl Genel Meclisi üyesi Halil ÖZÇELİK; şunları söyledi: 

2019 yılımda köylerde verdiğimiz sözün gerçekleşmesi konusunda MHP Osmaniye İl Genel Meclisi üyeleri olarak hazırladığımız raporu MHP Genel Merkezine sunmuştuk. Çok şükür amacımıza ulaşmış bulunuyoruz. Bu proje Osmaniye’mizi kırsal kalkınmada şaha kaldıracak bir projedir. Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı (Ipard) kırsaldaki tarım ve turizm işletmelerinin desteklenmesini kapsamaktadır. Destek oranı yatırımın yüzde 50 ile yüzde 70 arasında değişmektedir.Programın Türkiye de uygulanması 2009 yılında başlamış olup toplamda 42 il destekleme kapsamında bugüne kadar gelmiştir.Bugünden sonra bu fondan artık kırsal alanda faaliyet gösteren yada gösterecek tarım ve turizm işletmelerin Osmaniye ilinde de desteklenmesi kararı alınmıştır.Bu fon Avrupa Birliği hibe fonudur.

Ipard programı, Avrupa Birliği'nin kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında Türkiye gibi aday üye ülkelerin kırsaldaki tarım ve turizm işletmelerinin desteklenmesini kapsamaktadır. Destek oranı yatırımın yüzde ellisi ile % 70'i arasında değişmektedir. Programın Türkiye'de uygulanması 2009 yılında başlamış ilk etapta Türkiye genelinde 20 il kapsama alınmış daha sonra da 22 il kapsama alınarak toplam 42 il destekleme kapsamında bugüne kadar gelmiştir. Bugünde sonra bu fondan artik kirsal alanda faaliyet gösteren yada goösterecek tarım ve turizm işletmelerin Osmaniye ilinde de desteklenmesi kararı alınmıştır. Bu fon Avrupa Birliği'nin hibe fonudur yani bir işletmenin toplam yatırımının yüzde ellisi ile % 70'i desteklenerek işletmelere hibe destegi sağlanacaktır. Bu işletmelerin Kırsal alanda faaliyet gösteren işletmeler olması, kırsal alan tanımının da nüfus yoğunluğunun 20.000'in altiında olan yerler oldugu öngörülmüştür. Böylece Osmaniye ilimizde; 

1.Et ve süt üreten (büyükbaş hayvan, küçükbaş hayvan ve kanatlı eti üreten), 

2. Et ve süt İşleyen (et işlemeye yönelik parçalama Tesisleri ve paketleme tesisleri ile kesimhanelerde dahil olmak üzere her türlü süt ve sut urunlerinin üretimi ve paketlenmesi tesisleri vs.)

3. Meyve sebze işleme ve paketleme tesisleri( her türlü meyve sebzenin paketlenmesi ve sanayiye yönelik üretim tesisleri, meyve suyu üretimi dahil)

4. Kırsal Turizm faaliyetlerinin desteklenmesi ( Kırsal alanda yapılacak her türlü sosyal tesisler, yeme içme tesisleri ve butik otel şeklinde konaklama tesislerinin desteklenmesi).

Bunun dışında henüz kesinleşmemekle beraber, o ile ait özel ürünlerin de işlenmesi, pazarlanması ve paketlenmesini yönelik desteklemeler de yapılmaktadır Osmaniye özelinde düşünürsek yer fıstığı gibi. 

 



Osmaniye 2.05.2023 14:52:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Kadirli'de sağanak, hayatı olumsuz etkiledi

2

Osmaniye Valisi Yılmaz, sağanak nedeniyle zarar gören mahalle ve köylerde inceleme yaptı

3

Osmaniye'de 41 kilo 600 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

4

Brezilya'dan Osmaniye'ye gelin geliyor

5

Osmaniye'de sağanak etkili oldu

6

Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan'ın eşinden kadınlara çini kursu

7

Kadirli'de Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen seçimi yapıldı

8

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı

9

İşçi Bayramı Osmaniye’de Kutlandı

10

Çenet, kadrosunu kuruyor