OSMANİYE MİLLEVEKİLİ İSMAİL KAYA’DAN TÜRK DİL BAYRAMI MESAJI

OSMANİYE MİLLEVEKİLİ İSMAİL KAYA’DAN TÜRK DİL BAYRAMI MESAJI

Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya Türk Dil Bayramı kapsamında mesaj yayınladı. Yayınlamış olduğu mesajında Osmaniye Milletvekili Kaya,

"Türkçemiz ilgili kurumlar çerçevesinde , gelişen teknoloji, yaşam koşulları sebebiyle  dönüşümlerden kaynaklanan olumsuzluklar ve yabancılaşma ile mücadele etmektedir.

 Özümüze uygun düşünme , hareket etme gelişen teknoloji takip etme, bilimsel çalışmaları artırma, kültür, sanat ve edebiyat alanlarımızda  seçkin eserler üretme, sanatçılarımızı yetiştirme anlamındaki çalışmaların  önem taşıdığına inanmaktayım. İfadelerinde bulundu.

Kaya açıklamasında ”Türkçemiz, Tüm dünyada en kadim, saygı duyulan, en yaygın konuşulan ve en zengin dillerinden biri tanesidir. Bizi Biz yapan, manevi değerlerimizin başında dilimize vermiş olduğumuz önem  gelmektedir.

Bir ulusun geleceğini, hayata bakış açısını , manevi değer ve zenginliklerini, o ulusun dillerinin mahiyeti belirler. Bilgilerin ve maneviyatın nesilden nesile aktarılmasını yine diller sağlar. Bu sebep ile Bir millet diline sahip çıktığı , koruduğu , önem verdiği taktirlerde  kökleri sağlam bir şekilde toprağa tutunur.

"Türkçemiz ,  çok geniş bir coğrafyaya yayılmış ve ortak bir maziye sahip olduğumuz  diğer milletler ile güçlü bağlar kurmamıza sebeptir. Bize dünya üzerinde büyük bir aile olduğumuzu hatırlatır. Türkçemizi yaşatmak, korumak ve geliştirmek için tüm vatandaşlarımızın özen ve hassasiyet göstermesi gerekmektedir.Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize, özümüzü, manevi değerlerimizi, Türkçemizin güzelliklerini ve zenginliklerini öğretmeli, günlük yaşantımızda konuşmalarımıza dikkat etmeliyiz.

Bu hususta eğitim kurumlarımız başta olmak üzere tüm kurumlarımıza ve milletimize  büyük sorumluluk düşmektedir.Bu vesileyle, Türk Dil Bayramı'nın, çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

 



Politika 25.09.2019 22:18:00 0

İlginizi Çekebilir

1

MHP İl Başkanı Kanlı'dan yerel seçimlere ilişkin değerlendirme

2

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Korkuteli ve Elmalı'da vatandaşla buluştu:

3

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Antalya'da iftar programında konuştu:

4

BBP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, Anamur'da partililerle buluştu

5

Cumhur İttifakı Kemer Belediye Başkan adayı Şeker, turizm projelerini anlattı:

6

ANSİAD 2024 yılı beşinci olağan toplantısı gerçekleştirildi

7

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener Isparta'da iftar programında konuştu:

8

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Kemer'de vatandaşlarla buluştu:

9

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, seçim çalışmalarını sürdürüyor

10

Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Manavgat'ta mitinge katıldı