Osmaniye Zeytin Üreticileri Birliği Başkanı Alibekiroğlu, güven tazeledi

Osmaniye Zeytin Üreticileri Birliği Başkanı Alibekiroğlu, güven tazeledi

OSMANİYE İli Zeytin Üreticileri Birliği’nin 8.’inci olağan genel kurul toplantısı sonunda, Başkan Recai Alibekiroğlu güven tazeledi. 2012 yılında kurulan, Osmaniye merkez, Sumbas, Kadirli, Düziçi, Hasanbeyli ve Bahçe ilçelerini kapsayan birliğin, başkanlık seçimi için düzenlenen genel kurul toplantısı Osmaniye Ziraat Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. 
Tek liste ile girilen seçimlerde, mevcut başkan Recai Alibekiroğlu, üyelerin tüm oylarını alarak yeni güven tazeledi. 
Kurul sonunda açıklama yapan Recai Alibekiroğlu, yaşanan depremlerde yaşamlarını kaybedenlere Allahtan rahmet, kalanlarına başsağlığı diledi. Alibekiroğlu, “Kuraklık ve verimsiz bir yıl olması nedeniyle olumsuzluklardan dolayı hepimize geçmiş olsun. Hasat öncesine denk gelen Olağan Genel Kurul toplantımızın geçen süreçte amacı; zeytin üretiminin iyileştirilmesi, menşei belirli fidanların getirtilip bölgemizde dikilmesi, zeytin üreticilerinin ihtiyacı olan konuların ilgililere duyurulması gibiydi. Bunun yanında depremden zarar gören bölgemize yardım talebinde bulunan kurum ve kuruluşlardan üreticilerimizin de faydalanabilmeleri adına teklifimiz üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi üreticilerimize zeytin fidanı dağıtarak yardımcı oldular, müteşekkiriz.” Dedi. 
Bölgenin, ülkenin en erken zeytininin yettiği coğrafyaolduğunu ifade eden Başkan Alibekiroğlu, “Dolayısıyla borsanın da bölgemizde belirlenmesi ile birlikte zeytin ihtisas organize sanayinin yine bölgemiz içerisine kurulması gerekmektedir, arzu ediyoruz. Bölgemizden zeytin ve zeytinyağı alacak müşterilerimizin, sahalarıgezdirilmesi, üretim tesisleri ve zeytin bahçelerinin bizzat gösterilerek sezon başladığında taleplerini karşılamak üzere çeşitli görüşmeler yapmış bulunmaktayız.Osmaniye zeytini ve Osmaniye zeytinyağı olarak tanıttığımız ve tattırdığımız ürünlerimizin elit sahalara taşınması görüşmelerini yapmış bulunmaktayız. Zeytin üreten Akdeniz sahili ülkelerinde tarımsal ve ticari olumsuzluklar nedeniyle bölgemize zeytin talebi artacaktır. Ancak doğru üretim ile ürünlerimizi dünya standartlarında ki fiyatlarla pazarlayabilmemiz, bizimde yaptığımız üretimin daha iştahlı ve kazançlı hale getirmesine vesile olacaktır.” Diye konuştu.
Başkan Alibekiroğlu konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi: “Dikkat edilmesi gereken bir diğer konumuz da Zeytin yağı fabrikalarında standartlık ve filtre tertibatieklenmesi, nem ve tortudan arındırılması fabrikalarda ısıya ve zamana uygun üretimlerin yapılması, zeytinlerini getirmek isteyen üreticilere fabrikalarında zeytin kasası bulundurarak üretimi sağlıklı ve hijyen hale getirmesi, üretilen yağlarda sahteciliğin(tağşiş) önüne geçmek maksadıyla barkotlu sisteme geçiş yapılması, böylelikle kaçak ve sahte zeytin yağı üretiminin önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Sağlıklı, huzurlu ve verimli geçmesini dilediğimiz bu sezon içinde, kazançlı ve bereketli bir hasat dönemi olması temennisi ile tüm üreticilerimiz ve ailelerine adım ve yönetimim adına saygılarımı sunuyorum. ”



Osmaniye 14.09.2023 13:49:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Yılanın Isırdığı Kadın Yaşamını Yitirdi

2

Osmaniye'de Bahar Temizliği

3

Yılda 1 Ton Bal Üretiyor

4

Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül'ün cenazesi, Osmaniye'de toprağa verildi

5

Dr.Korkmaz Tabipler Odasının Yeni Başkanı Oldu

6

Osmaniye'de uçurtma şenliği

7

Adıyaman'daki şehitler göz yaşlarıyla memleketlerine uğurlandı

8

Osmaniye'de 5 düzensiz göçmen yakalandı

9

Hemşehrimiz Şehit Oldu

10

Elektrikli araç sayısı artınca işletmeciler de iş yerlerine şarj üniteleri kurmaya başladı