Osmaniye’de, depremde hayatını kaybedenler için aşure dağıtıldı

Osmaniye’de, depremde hayatını kaybedenler için aşure dağıtıldı

Osmaniye’de, depremde hayatını kaybedenler için aşure dağıtıldı

Osmaniye’de, depremde hayatını kaybedenler için, kadın dayanışması ile kazanlarda yapılan 2 bin kişilik aşure vatandaşlara dağıtıldı.
Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (OSTOK), Halk Eğitim Merkezi, Girişimci ve Üreten Kadınlar, Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile Türkmen Derneği üyesi kadınların işbirliğinde aşure etkinliği düzenlendi. Programa, Vali Erdinç Yılmaz’da katıldı.Pişirilen aşurenin malzemeleri de yine imece usulü alındı.
Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Havva Saçıkara Çetin, eldeki malzemelerle 2 bin kişilik aşure yapıldığını belirterek, "Nuh’un tufanından kurtuluşumuz gibi, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin de bir tufan olduğunu düşünüyoruz. Bu düşünceyle depremde hayatını kaybedenlerin ruhları için aşure etkinliği düzenleyerek vatandaşlarımıza dağıtmak istedik" dedi.


Güncel 22.03.2023 16:59:54 0

İlginizi Çekebilir

1

Alanya'da bir kafe şehit yakınları ve gazilere ücretsiz içecek hizmeti verecek

2

Bucak'ta "Yerli Malı Haftası" tarhana ve saleple kutlandı

3

Erdemli ilçesinde Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlandı

4

Adana'da "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" kutlandı

5

Karmod Fransa'daki çelik konstrüksiyon ev projelerinin 6. etabına başladı

6

Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Tanju Çatlı, anaokulu öğrencileriyle buluştu

7

Sanata Teşvik ve Sanatla Yaşam Programı İş Birliği Protokolü” imzalandı

8

Manavgat'ta 5 yıldızlı otelde çıkan yangın söndürüldü

9

BBVA'dan OpenAI ile yapay zeka tabanlı bankacılık işbirliği

10

Flo Group'ta üst düzey atama