Osmaniye'de "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü" Kapsamında Bilinçlendirme Standı Açıldı

Osmaniye

Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü" etkinlikleri çerçevesinde Osmaniye Belediyesi 7. Kitap Fuarı'nda bilinçlendirme standı açtı. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) ile iş birliği içinde gerçekleştirilen bu önemli etkinlikte, KADES (Kadın Acil Destek İhbar Sistemi) ve "Kadına El Kalkamaz" projeleri hakkında vatandaşlara ayrıntılı bilgiler verildi.

Etkinlik kapsamında, bölge halkına yönelik olarak afişler asıldı ve broşürler dağıtıldı. Bu materyallerde, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve bu tür durumlarda neler yapılması gerektiği konusunda pratik bilgiler yer aldı. KADES uygulamasının nasıl indirileceği ve kullanılacağı konusunda da detaylı açıklamalar yapıldı.

Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, kadına yönelik şiddetle mücadelenin sadece bir günle sınırlı kalmaması gerektiğini ve bu konuda toplumsal farkındalığın artırılmasının önemini vurguladı. Etkinlik, vatandaşların yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleşti.

Bu tür etkinliklerin, toplumda kadına yönelik şiddet konusunda bilinç oluşturulması ve bu soruna karşı ortak bir mücadele yürütülmesi açısından büyük önem taşıdığı belirtildi.



Osmaniye 27.11.2023 13:40:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül'ün cenazesi, Osmaniye'de toprağa verildi

2

Dr.Korkmaz Tabipler Odasının Yeni Başkanı Oldu

3

Osmaniye'de uçurtma şenliği

4

Adıyaman'daki şehitler göz yaşlarıyla memleketlerine uğurlandı

5

Osmaniye'de 5 düzensiz göçmen yakalandı

6

Hemşehrimiz Şehit Oldu

7

Elektrikli araç sayısı artınca işletmeciler de iş yerlerine şarj üniteleri kurmaya başladı

8

Milli hokeyciler, Avrupa Şampiyonası için Osmaniye'de kampa girdi

9

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

10

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret