OSMANİYE'DE CAMİİLER, İLK CUMA NAMAZINA HAZIRLANIYOR

OSMANİYE

Osmaniye Belediyesi, ilk Cuma namazı için camilerde dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştiriyor.

Osmaniye’de vatandaşlar, sosyal mesafe kurallarına azami riayet ederek ve maskeli bir şekilde abdestlerini evlerinde alarak iki buçuk ay aradan sonra cemaatle, kendi getirdikleri seccade üzerinde ve Osmaniye İl Müftülüğünce belirlenen, camilerin avlusunda Cuma namazını eda edebilecek.    

Osmaniye Belediyesi, korona virüsün (Kovid-19) yayılma riskine karşı alınan tedbirler kapsamında mart ayından bu yana toplu olarak ibadete ara verilen camilerde 29 Mayıs’ta kılınacak ilk Cuma namazı için dezenfekte çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

Osmaniye’de korona virüse alınan önlemler kapsamında halkın yoğun olarak kullandığı açık alanlar ile cadde ve sokakları düzenli olarak dezenfekte edilmeye devam ederken yeniden ibadete açılacak camilerde de Osmaniye İl Müftülüğü ile koordineli şekilde Cuma namazı kılınacak camilerin içi ve avluları dezenfekte yapılarak hijyenik hale getiriliyor.

Osmaniyeli hemşerilerimizin sağlığı için günün her saati sahadayız diyen Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara; “Korona virüs belasının ilk çıktığı günden itibaren belediye olarak kentimizin her alanında mücadelemizi ara vermeden ve dezenfeksiyon çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Tedbirler kapsamında toplu olarak ibadete ara verilen camilerimizde ise valiliğimiz ve il müftülüğümüzle koordinasyon içerisinde ilk Cuma namazı için hazırlıklarımız süratle devam ediyor. Hemşerilerimizin sağlığı için dezenfekte ve hijyen çalışmalarımız tamamlandıktan sonra inşallah sosyal mesafe kurallarına da riayet ederek namazımızı kılacağız. Bizler Belediye olarak tüm çalışmalarımızı ve tedbirlerimizi alıyor ve siz kıymetli vatandaşlarımızın alınan kararlara ve uyulması gereken kurallara riayet etmelerini istirham ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

 



Osmaniye 28.05.2020 13:31:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı