Osmaniye’de Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Osmaniye’de Gaziler Günü Törenle Kutlandı

OSMANİYE'de 19 Eylül Gaziler Günü, törenle kutlandı. Devlet Bahçeli Meydanı Atatürk Anıtı önündeki programa, Vali Erdinç Yılmaz, Milletvekili Seydi Gülsoy 12’nci Komando Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Burak Yürüten, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, daire amirleri ve kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile gaziler katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ali Kurt, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, 19 Eylül Gaziler Günü'nün, bedeni canla ve kanla ödenmiş, bu toprakların vatan olmasında ve devletin bekası uğrunda canlarını, davalarının gurur ve şerefleri hatırlandığı, anıldığı bir gün olduğunu söyledi. Başkan Kurt, “19 Eylül Kurtuluş Savaşı’nda, Kore’de, Kıbrısta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti rejimini üniter yapısı ve toprak bütünlüğünü uğrunda vatan hainleri terör örgütlerine karşı kahramanca müdahale eden, hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malul gazilerimizin şeref günüdür.” Dedi.  Vali Erdinç Yılmaz tarafından şeref defterinin imzalanması ile buradaki program sona erdi. 
Vali Yılmaz, “Türk’ün Kahramanlığı sonucu kazanılan Sakarya Meydan Muharebesinin ardından şanlı gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşallik” rütbesi ve “Gazilik” ünvanı tevdi edilmiştir. Bu anlamlı günü, “Gaziler Günü” olarak kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılında bu güzel vatan topraklarımızda bağımsız ve güçlü bir şekilde yaşıyorsak, bunu övgünün en güzelini saygının en yücesini hak eden, haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz, hayatları pahasına vatanımıza can suyu olan aziz şehitlerimize ve Türk Milletinin medarı iftiharı, kahraman gazilerimize borçluyuz.” Dedi. 
OSMANİYE BELEDİYESİNDEN ŞEHİT AİLELERİ, GAZİLER VE YAKINLARINA PLAKET
Programın devamında, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şube Başkanlığı, Şehit Polis Aileleri ve Gazileri Derneği, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Şubesi ziyaret edildi. Osmaniye Belediyesi tarafından hazırlatılan plaketler, günün anısına şehit aileleri, gaziler ve yakınlarına, takdim edildi.



Osmaniye 19.09.2023 18:00:00 0
Anahtar Kelimeler: Osmaniye’ Gaziler Törenle Kutlandı

İlginizi Çekebilir

1

Yılanın Isırdığı Kadın Yaşamını Yitirdi

2

Osmaniye'de Bahar Temizliği

3

Yılda 1 Ton Bal Üretiyor

4

Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül'ün cenazesi, Osmaniye'de toprağa verildi

5

Dr.Korkmaz Tabipler Odasının Yeni Başkanı Oldu

6

Osmaniye'de uçurtma şenliği

7

Adıyaman'daki şehitler göz yaşlarıyla memleketlerine uğurlandı

8

Osmaniye'de 5 düzensiz göçmen yakalandı

9

Hemşehrimiz Şehit Oldu

10

Elektrikli araç sayısı artınca işletmeciler de iş yerlerine şarj üniteleri kurmaya başladı