Osmaniye’de Halet Çambel’i Anma programı

Osmaniye’de Halet Çambel’i Anma programı

29 Ekim Kadınları Osmaniye Şubesi tarafından Osmaniye’de Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında 100 Cumhuriyet kadınından biri olan Halet Çambel, bir etkinlikle anıldı.

Osmaniye’de Halet Çambel’i Anma programı

29 Ekim Kadınları Osmaniye Şubesi tarafından Osmaniye’de Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında 100 Cumhuriyet kadınından biri olan Halet Çambel, bir etkinlikle anıldı.

Anma programına, Yarbaşı Belediye Başkanı Mustafa Kaynar Osmaniye Korkut Ata Üniversite Arkeoloji Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi İrfan Tuğcu,Kadirli Gazeteciler Cemiyet Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. 

29 Ekim Kadınları Osmaniye Şube Başkanı Fatma Ağca Keskinbaş etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Osmaniye il sivil toplum kuruluşlarının değerli

başkanları, siyasi il ve ilçe başkanları, belediye başkanları, sevgili kadınlar, değerli konuklar;

OSTOK platformu ile birlikte düzenlediğimiz etkinliğimize hoş geldiniz. Sizleri 29 Ekim kadınları Osmaniye şubesi adına, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına, kendi adıma sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

Derneğimizin kuruluşunun 2. yılını tamamlıyoruz. Bu süreç içerisinde çok büyük bir felaket yaşadık. Bu felakette tüm halkımız zor zamanlar geçirdi. Tüm acı kayıplarımıza Allahtan rahmet, hayatta kalanlarımıza da

yaşama kolaylığı diliyorum.

Sizlere Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında 100 kadınımızın anılarına saygıyla onlardan 1 tanesini konu alan program hazırladık. Tarihe adını kazıyan kadınlarımız 

bizim memleketimiz Osmaniye’mize de çok

güzel miraslar bırakmışlar.

Bırakmışlar diyorum! çünkü bir tane değil birkaç tane yiğit, kahraman kadınımız var ki hala isimlerinden bahsetmekteyiz. Onları minnet ve rahmetle anıyorum.

Değerli misafirlerim 29 Ekim kadınları derneği kadın ve çocuk haklarını kapsayan bir dernektir. 3 gün önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 89. yıl dönümünü kutladık.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde birçok Avrupa ülkesinden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır

"Kadın Güçlüyse Toplum Da Güçlüdür"

"5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günümüz Kutlu Olsun"

Aziz Türk milletinin tarihinde kadınlarımız her zaman cesareti, azmi, fedakarlığı ve çalışkanlığı ile varolmuştur. Türk kadını toplumun

inşaasında en temelde yerini almalıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk der ki: "Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkan, ilmi bakımdan da ihtimal yoktur."

Türk kadınının sosyal ve kültürel anlamda, eğitimde, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette

erkeklerle eşit haklara sahip olmasının önünü açmıştır.

Ama ne yazık ki kadının en temel hakkı olan yaşam hakkının elinden alındığı günleri yaşamaktayız. Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımız karar alma mekanizmalarında yeterince yer almamaktadır. Bugün kadınların kendi hayatları ile ilgili karar aldıklarında, bunu canlarıyla ödediklerini görmenin büyük öfkesi içerisindeyiz. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması devletin sorumluluğundadır. Bunun için de devletin, başta eğitim olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte koordineli ve samimi olarak toplumda bakış açısını değiştirecek, zihniyet dönüşümünü yapacak politikalar üretmesi ve uygulamaya koyması gerekmektedir.

Tüm bunların yapılabilmesi için kadın bakış açısına sahip aydınlara ihtiyacımız var.

Kadınlar bir eliyle beşik bir eliyle dünyayı sallar.

O yüzden diyorum ki bırakın kadınları dünyaya adını kazısınlar kadınların adı yeter ki

 Toprağa kazınmasın.

Saygılar, sevgiler, teşekkürler...”

 

 

 

 

 



Osmaniye 9.12.2023 13:59:00 0
Anahtar Kelimeler: Osmaniye’ Halet Çambel’ programı

İlginizi Çekebilir

1

Hemşehrimiz Şehit Oldu

2

Elektrikli araç sayısı artınca işletmeciler de iş yerlerine şarj üniteleri kurmaya başladı

3

Milli hokeyciler, Avrupa Şampiyonası için Osmaniye'de kampa girdi

4

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

5

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

6

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

7

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

8

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

9

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

10

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor