Osmaniye’de lider çocuklar kooperatifçiliği yerinde öğrendi

Osmaniye’de lider çocuklar kooperatifçiliği yerinde öğrendi

Osmaniye’de lider çocuklar kooperatifçiliği yerinde öğrendi

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, 2025 Lider Çocuk Tarım Kampı etkinlikleri kapsamında “Kooperatifçilik Yılı” temasıyla gezi programı düzenlendi. Programa, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle Yunus Emre İlkokulu öğrencileri katıldı.
İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Kolabaş eşliğinde gerçekleştirilen gezi kapsamında öğrenciler, Değirmenocağı Gül Serası Kooperatifi ve Karatepe Kilim Kooperatifini ziyaret etti. Seralarda gül hasadına katılan çocuklar, ardından kilim dokuma atölyelerini gezerek el emeği ürünlerin yapım süreci hakkında bilgi aldı.
Etkinliğin bir diğer durağı olan Karatepe Açıkhava Müzesinde öğrenciler, bölgenin kültürel mirasını yakından tanıma fırsatı buldu. Günün sonunda ise Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz’ın da katılımıyla Osmaniye Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü bahçesinde çilek ekimi etkinliği gerçekleştirildi.
Program süresince öğrencilere, kooperatifçiliğin üretim ve paylaşım açısından toplumdaki önemi anlatıldı. “Lider Çocuk Tarım Kampı” etkinliği, öğrencilere katılım belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.  



Osmaniye 14.10.2025 16:49:00 0

İlginizi Çekebilir

1

32. Golf Mad Turnuvası sona erdi

2

Hatay'da otomobilde çıkan yangın söndürüldü

3

Antalya'nın yüksek kesimleri beyaza büründü

4

Adana'da evde çıkan ve okul lojmanına sıçrayan yangın söndürüldü

5

Voleybol: SMS Grup Efeler Ligi

6

Kahramanmaraş'ta "UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi

7

Hatay'da fırtına etkili oluyor

8

Hatay'da eşini baltayla öldürerek evin banyosuna gömen zanlı tutuklandı

9

LÖSEV gönüllüleri "Dünya Gönüllüler Günü"nde bir araya geldi

10

Mobilya sektörü MOSDER Business'ta buluştu